Top Woman η Λίλιαν Τιντόρι: Η καλλονή ξανθιά σύμβολο της πτώσης του τσαβισμού και του Μαδούρο

Παρά το γεγονός πως ο σύζυγος της βρίσκεται στη φυλακή, καταδικασμένος για συμμετοχή σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, η Λίλιαν Τιντόρι δεν πτοήθηκεκαι σήκωσε στις πλάτες της τη μάχη κατά του διαδόχου του Νικολά Μαδούρο και έδωσε αγώνα «για την Ελευθερία».

Η Λίλιαν Αντριάνα Τιντόρι Πάρρα γεννήθηκε στο Καράκας, στις 5 Μαΐου 1978 και είναι σύζυγος του πολιτικού Λεοπόλδο Λόπεθ, βασικού αντιπάλου του Μαδούρο, ο οποίος φυλακίστηκε για «ενθάρρυνση της βίας» κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου 2014, στις οποίες 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Η ίδια είναι ενεργό μέλος ακτιβιστικών οργανώσεων κατά της μέχρι χθες κυβέρνησης του διαδόχου του Ούγκο Τσάβες.

Η Τιντόρι τελείωσε το τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Andrés Bello, ενώ έκανε ένα πέρασμα από την τηλεόραση ως παρουσιάστρια στα RCTV and Televen, από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Hot 94 και Ateneo 100.7. Τον Μάιο του 2007 παντρεύτηκε τον Λεοπόλδο Λόπεθ και μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, μία κόρη και ένα γιο. Η Τιντόρι είναι πρέσβειρα της Socieven Association, οργάνωση για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κωφάλαλους, ενώ συνεργάζεται και με το ίδρυμα BFC για τη βία κατά των γυναικών.

Έχοντας ενεργό ρόλο στις προεκλογικές συγκεντρώσεις φαίνεται ότι τα κατάφερε ενώ, σύμφωνα με το newsonly.gr, πανηγυρίζοντας τη νίκη χθες της αντιπολίτευσης χαρούμενη φώναξε: «Μεγάλη νίκη! Νίκη καλή! Να δούμε τώρα τι θα κάνει η κυβέρνηση. Είμαι ευτυχισμένη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ