Καλλιεργείς τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του παιδιού σου; Αν όχι δες εδώ τον τρόπο

Από τη στιγμή που γίνεσαι γονιός μια ερώτηση παιδεύει συνεχώς το μυαλό σου! Τι μπορώ να κάνω για το παιδί μου; Πώς να το μεγαλώσω; Σε ποιο σχολείο να το στείλω; Τι είναι καλύτερο για εκείνο;

Οι γονείς εμπιστεύονται την εκπαίδευση του παιδιού τους στο σχολείο, όμως εκπαίδευση δε μπορεί να σημαίνει μόνο μεταφορά γνώσεων, υψηλές επιδόσεις και μια θέση στο πανεπιστήμιο. Η εκπαίδευση είναι διαπαιδαγώγηση, ανάπτυξη δεξιοτήτων, καλλιέργεια χαρακτηριστικών όπως η κριτική σκέψη, η συνεργασία, η καινοτόμος προσέγγιση, η δημιουργικότητα, η φαντασία!

Αν λοιπόν αναζητάς ιδέες και τρόπους για να ενθαρρύνεις και να καλλιεργήσεις τη Δημιουργικότητα και τη Φαντασία στα παιδιά, το ιδιωτικό νηπιαγωγείο και δημοτικό Σχολή Χατζήβεη, με αφορμή τη συμμετοχή του στο πρώτο TEDxKids, παρουσιάζει και προτείνει 14 ΙΔΕΕΣ στους γονείς.

Το TEDxKids@Ilissos είναι η πρώτη εκδήλωση TEDxKids που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και είναι αφιερωμένη στις ιδέες που αξίζει να διαδοθούν στα παιδιά. Στα πλαίσια στήριξης του θεσμού TEDxKids και της ενεργής συμβολής του σχολείου στην καλλιέργεια και την προαγωγή καινοτόμων ιδεών στον τομέα της εκπαίδευσης, η Σχολή Χατζήβεη υποστηρίζει και συμμετέχει στην εκδήλωση, διαδίδοντας το μήνυμα της ανάγκης καλλιέργειας της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ και της ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ στην εκπαιδευτική διαδικασία και στο οικογενειακό περιβάλλον!

6 ΙΔΕΕΣ για να καλλιεργήσεις τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

  • Επίτρεψε στο παιδί να εκφράσει τη μοναδικότητά του, να καλλιεργήσει τη δική του κλίση. Ενθάρρυνε τις επιλογές του, δίνοντας την ευκαιρία να ανακαλύψει έναν τομέα που το προσελκύει. Στήριξέ το αν σχολιαστεί από το οικογενειακό και το κοινωνικό σύνολο.
  • Άφησε το παιδί να έχει ελεύθερη σκέψη και άποψη για τα πράγματα που το αφορούν. Δώσε του το περιθώριο και την αυτονομία να εξερευνήσει τις ιδέες του και να τις εφαρμόσει. Περιόρισε τα όρια στους τομείς που είναι απαραίτητα και έχουν ουσία.
  • Δημιούργησε ελεύθερο χρόνο για μη δομημένο παιχνίδι. Μην ανησυχήσεις αν το παιδί αναφέρει ότι βαριέται. Στον ελεύθερο χρόνο βοήθησέ το να σκεφτεί παιχνίδια και δραστηριότητες που θα μπορούσε να ασχοληθεί, αλλά ξεκαθάρισε ότι είναι δική του ευθύνη να περάσει όμορφα.
  • Περιόρισε τον χρόνο που θα ασχοληθεί με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και την τηλεόραση. Δώσε του εναλλακτικές δραστηριότητες, παιχνίδια, κατασκευές, καλλιτεχνικές δραστηριότητες. κ.α. Δώσε του υλικά και τον χώρο για να δημιουργήσει. Επίτρεψέ του να λερώσει και δώσε του την ευκαιρία να μαζέψει μόνο του.
  • Επικεντρώσου στη διαδικασία του παιχνιδιού, της μάθησης και της δραστηριότητας με την οποία ασχολείται και όχι με το αποτέλεσμα. Έτσι, θα μπορέσει κι εκείνο να δώσει αξία στη διαδικασία και να αντλήσει χαρά και ικανοποίηση από αυτή.
  • Δημιούργησε το περιβάλλον, ώστε να ασχοληθεί με τις τέχνες. Η μουσική, η ζωγραφική, ο χορός, το θέατρο είναι σημαντικές για την καλλιέργεια της ψυχής και δίνουν τη δυνατότητα το παιδί να εκφραστεί συναισθηματικά και σωματικά.

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ