Κραυγή αγωνίας των υπαλλήλων για Ταε Κβον Ντο και Ελληνικό

Την έλλειψη οργάνωσης για τους μετανάστες που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Ταε Κβον Ντο και το Ελληνικό καταγγέλλουν οι υπάλληλοι, με επιστολή τους προς συναρμόδιους υπουργούς.

Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής (ΥΠΥ) αναρωτιούνται στην επιστολή τους προς τον Γενικό Διευθυντή της καθώς και στους αρμόδιους υπουργούς, κ. Κουρουμπλή και κ. Μουζάλα, για το αν υπάρχει γραπτή απόφαση για τη μετατροπή του Ταε Κβον Ντο και του γηπέδου χόκεϊ στο Ελληνικό σε χώρους φιλοξενίας μεταναστών και αναρωτιούνται ποιος θα έχει την ευθύνη.

Όπως αναφέρει η εκπρόσωπος των εργαζομένων στην «Καθημερινή»,  «δεν είναι δυνατόν 60 πολιτικοί υπάλληλοι να αντιμετωπίζουμε χιλιάδες σε χώρους που δεν υπάρχει καμία δυνατότητα άσκησης κρατικής εξουσίας, αφού δεν υπάρχει η νομιμοποίηση τους ως χώρων φιλοξενίας».

Οι υπάλληλοι τονίζουν πως δεν θέτουν ζήτημα άρνησης εκτέλεσης έργου, αλλά θέλουν να γνωρίζουν ποιες είναι οι αρμοδιότητες τους και ποιο το πλαίσιο των υποχρεώσεων τους, καθώς όπως αναφέρουν εργάζονται κατά τις βραδυνές ώρες σε μέρη που είναι επικίνδυνα και το ωράριο τους περιλαμβάνει και Σαββατοκύριακα.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι αναφέρονται και στο θέμα της παραβατικότητας που επικρατεί σε αυτές τις εγκαταστάσεις. «Οι άνθρωποι αυτοί υπό συνθήκες ματαίωσης των σχεδίων τους χρήζουν μιας πολύ προσεκτικής διαχείρισης έστω και προσωρινού χαρακτήρα» δηλώνουν.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ