"Ένα Αθάνατο Τηλεσκόπιο" - Η ιστορία του Νewall στο Πλανητάριο από τον εκπληκτικό Φάνη Ματσόπουλο

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο σας καλεί να γιορτάσετε μαζί την μεγαλύτερη νύχτα της χρονιάς.

Το Εθνικό Αστεροσκοπίο Αθηνών και το Ίδρυμα Ευγενίδου γιορτάζουν μαζί το χειμερινό ηλιοστάσιο και προσκαλούν τους φίλους της αστρονομίας στην ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015.

Η παράσταση «Ένα Αθάνατο Τηλεσκόπιο: Η Ιστορία του Τηλεσκοπίου Newall» δημιουργήθηκε από τον Φάνη Ματσόπουλο και είναι αφιερωμένη στην θαυμαστή ιστορία και την πολύτιμη επιστημονική συμβολή του τηλεσκοπίου Newall, που κάποτε ήταν το μεγαλύτερο διοπτρικό τηλεσκόπιο στον κόσμο και το οποίο έως και σήμερα βρίσκεται εγκατεστημένο και λειτουργεί στο Αστεροσκοπείο της Πεντέλης

Τις τρεις προβολές της ημέρας (18:30, 19:30 και 20:30) θα προλογίσουν κατά σειρά οι Κανάρης Τσίγκανος (Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών),  Βασίλης Χαρμανδάρης (Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης  του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών), και η Δρ. Στέλλα Καυκά (Διευθύντρια της Αμερικανικής Ένωσης Παρατηρητών Μεταβλητών Αστέρων). 

Παράλληλα οι επισκέπτες του Πλανηταρίου θα μπορούν να θαυμάσουν την έκθεση φωτογραφίας του Φάνη Ματσόπουλου που είναι αφιερωμέν στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αλλά και να φωτογραφηθούν ανάμεσα στα πλάνα της παράστασης από το Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η είσοδος στις παραστάσεις είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ