Ο Ομπάμα βραβεύει τον Πολ Αλιβιζάτο με το ανώτατο βραβείο Τεχνολογίας της Αμερικής

Ένας Έλληνας επιστήμονας πρόκειται να τιμηθεί από τον αμερικανό πρόεδρο με εθνικό μετάλλιο επιστημών, για την έρευνά του στον τομέα της ναονοτεχνολογίας καυσίμων.

Στη λίστα των επιστημόνων που πρόκειται να τιμήσει ο Μπαράκ Ομπάμα, με το εθνικό μετάλλιο επιστημών, βρίσκεται ο καθηγητής Αρμάντ Πολ Αλιβιζάτος.

Ο έλληνας ερευνητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας και του Εθνικού Εργαστηρίου Berkeley των ΗΠΑ, αλλά και διευθυντής του Ινστιτούτου Νανοτεχνολογίας στον τομέα της ενέργειας, πρόκειται να τιμηθεί με την ανώτατη διάκριση του αμερικανικού κράτους σε ανθρώπους που εργάζονται στην έρευνα και την τεχνολογία.

Ο κ. Αλιβιζάτος αποφοίτησε από την σχολή χημείας του Πανεπιστημίου του Σικάγου το 1981 και πήρε διδακτορικό στην χημεία από το Πανεπιστήμιο Berkeley το 1986. Εχει πραγματοποιήσει έρευνες για την σύνθεση νανοκρυστάλων με βασική εφαρμογή στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ίδρυση ειδικού τμήματος στο αμερικανικό υπουργείο ενέργειας για τις εφαρμογές της νανοτεχνολογίας.

Τα επιτεύγματά του έχουν αναγνωριστεί με πλήθος διακρίσεων στις ΗΠΑ. Εκτός από το ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο του, ο Αρμάντ Πολ Αλιβιζάτος είναι και ιδρυτής δύο κορυφαίων εταιριών νανοτεχνολογίας, της Nanosys και της Quantum Dot Corp. Η απονομή του μεταλλίου στον κ. Αλιβιζάτο και τους άλλους βραβευθέντες θα γίνει στις αρχές του 2016, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ