Η 27χρονη Φαρκούντα κατηγορήθηκε ότι έκαψε το Κοράνι & την βασάνισαν αλύπητα

Αυτός την κατηγόρησε ότι έκαψε σελίδες από το Κοράνι κι ότι είναι άνθρωπος των Αμερικανών. Οι φήμες διαδόθηκαν στον συντηρητικό ανδρικό πληθυσμό της Καμπούλ σε δευτερόλεπτα.

Κάποιοι την χτυπούν. Άλλοι τραβούν βίντεο με τα κινητά τους. Ακούγονται πυροβολισμοί. Είναι η αστυνομία. Για στιγμές φαίνεται ότι της δίνουν ασπίδα σωτηρίας.

Δύο αστυνομικοί βοηθούν την ήδη αιμόφυρτη γυναίκα, μία σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης, να ανέβει στην οροφή ενός κτιρίου. Όμως οι πέτρες και τα καδρόνια έχουν αρχίσει να πέφτουν. Η δύναμη του οργισμένου όχλου ακατανίκητη. Πέφτει και η ίδια.

Η αστυνομία παρακολουθεί. Δεν αντιδρά σε μία εν ψυχρώ δολοφονία. Και το προεδρικό Μέγαρο είναι μόλις δύο χιλιόμετρα μακριά. Δύο μέρες μετά τον μαρτυρικό θάνατό της, το αρμόδιο υπουργείο ανακοινώνει ότι είναι αθώα. Δεν έκαψε ποτέ το Κοράνι.

Όμως κανένας από τους αστυνομικούς δεν συλλαμβάνεται. Μόνο δύο άνδρες από τον όχλο καταδικάσθηκαν σε ελαφριές ποινές. Όπως είπε στους Times νεαρή γυναίκα δικηγόρος, κάποιοι αξιωματούχοι δεν ήθελαν 49 άνδρες να τιμωρηθούν για το θάνατο μίας γυναίκας. 

Η οικογένειά της μετά τις δικαστικές αποφάσεις φοβούμενη νέες αντιδράσεις κατέφυγε στο Τατζικιστάν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ