Εστιατόριο-κουκλίστικο σπιτάκι (φωτό) φτιαγμένο με εκατοντάδες κιλά ζάχαρη, μπαχαρικά, τζίντζερ, κανέλα & μοσχοκάρυδο!

Σαν άλλους Χάνσελ και Γκρέτελ, ένα εστιατόριο στην Αριζόνα υποδέχεται τους πελάτες του σε ένα κουκλίστικο σπιτάκι φτιαγμένο από ζαχαρωτά!

Εκατοντάδες κιλά ζάχαρη, μπαχαρικά, τζίντερ, κανέλα και μοσχοκάρυδο μπήκαν στην παραγωγική διαδικασία για την παρασκευή αρκετών κιλών μελόψωμου, το οποίο στη συνέχεια λειτούργησε ως… τούβλο.

Ο επικεφαλής σεφ ζαχαροπλαστικής Daniel Mangione ήταν αρχικά επιφυλακτικός ως προς τη δημιουργία του ζαχαρόσπιτου αλλά στην πορεία βρήκε υποστηρικτές και αποφάσισε να τολμήσει.

4.000 τούβλα από μελόψωμο χρειάστηκαν, 13 άντρες και 4 μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή, ενώ για τη διακόσμηση απαιτήθηκαν πολλές καραμέλες. “Κάποια γλυκίσματα εξαφανίστηκαν από τους πελάτες που τα παίρνουν φεύγοντας ενώ δεν είναι λίγα τα παιδιά που το βράδυ… γλείφουν τους εξωτερικούς τοίχους”, είπε ο ίδιος.  

“Αλλά αυτό το έτος που πραγματικά ήθελε να δει αν θα μπορούσαμε να το κάνουν να διαφέρει.” Το εστιατόριο μπορεί να φιλοξενήσει 6 άτομα για φαγητό με κόστος περίπου 130 ευρώ, ενώ το μενού είναι πλούσιο και λαχταριστό

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ