Από το Αιγαίο πέρασαν με πλαστά διαβατήρια οι 5 τζιχαντιστές - Έτοιμοι για τρομοκρατική επίθεση στο Μόναχο

Από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έφτασε η πληροφορία στη Γερμανία για επικείμενη επίθεση στο Μόναχο, που προκάλεσε συναγερμό στη γερμανική αστυνομία λίγες ώρες πριν αλλάξει η χρονιά σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurryiet.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι τουρκικές υπηρεσίες ενημέρωσαν τις αντίστοιχες γερμανικές, γαλλικές, αυστριακές, βελγικές και ιταλικές για μια ομάδα πέντε τζιχαντιστών που πέρασε στην Ευρώπη και σχεδίαζε ταυτόχρονες επιθέσεις στην αλλαγή του έτους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η ομάδα πέρασε στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου και του Αιγαίου Πελάγους τον Οκτώβριο με πλαστά διαβατήρια. Η ομάδα, μάλιστα, με βάση τις πληροφορίες των τουρκικών υπηρεσιών σχεδίαζε να χτυπήσει σε εκκλησίες και πάρκα διασκέδασης στο πλαίσιο ενός σχεδίου για πολλαπλές επιθέσεις αυτοκτονίας.

Την ίδια ώρα η τουρκική εφημερίδα μεταδίδει ότι συνελήφθη ο συνεργός του διαβόητου εκτελεστή του Ισλαμικού Κράτους, Τζιχάντι Τζον. Ο Αίν Λέσλι Τζούνιορ Ντάβις συνελήφθη μετά από κοινή επιχείρηση της τουρκικής ΜΙΤ, της αμερικανικής CIA και της βρετανικής ΜΙ-6 αφού παρακολούθησαν τη διαδρομή του από τη Ράκα, στο Κιλίς, το Γκαζιαντέπ και τελικά την Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ