Κατρούγκαλος για ασφαλιστικό: Οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια θα πληρώνουν 6,5% του εισοδήματός τους στα ταμεία - Το υπόλοιπο ο εργοδότης

Συνέντευξη Τύπου για το μείζον θέμα του Ασφαλιστικού παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Εργασίας.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε στην αρχή της συνέντευξης Τύπου για το Ασφαλιστικό πως «Για πρώτη φορά θα έχουμε συνταξιούχους μίας ταχύτητας» προσθέτοντας ότι το μνημόνιο, ο στρεβλός χαρακτήρας του συστήματος και το PSI, είναι οι τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους απαιτούνται οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για παραπληροφόρηση στο θέμα των αλλαγών και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει ειδική μέριμνα για κατηγορίες, όπως τα «μπλοκάκια» κλπ. Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, με τον οποίο θα εξετάσουν από κοινού το «πάντρεμα» του ασφαλιστικού με το φορολογικό.

Ο κ. Κατρούγκαλος επιβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια θα πληρώνουν το 6,5% του εισοδήματός τους στα ασφαλιστικά ταμεία. «Το υπόλοιπο θα το πληρώνει ο εργοδότης», είπε χαρακτηριστικά. Είπε ακόμα ότι θα κάνει δεκτά τα αιτήματα των δικηγόρων στο πλαίσιο πάντα της ισονομίας.

Για τις επαφές που ξεκινά στην ΕΕ, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι αυτό γίνεται γιατί το Ασφαλιστικό είναι εθνικό θέμα, αλλά και ευρωπαϊκό

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ