Στα λευκά όλη η χώρα: Που χρειάζονται αλυσίδες & ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί (Φωτό)

Στην Αττική σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και αρχικά χιονοπτώσεις στα γύρω βουνά. Βαθμιαία, καθώς η θερμοκρασία θα υποχωρεί, θα χιονίσει στα ημιορεινά, στα βόρεια προάστια και πιθανόν πρόσκαιρα στο κέντρο της πόλης. 

Το θερμόμετρο το μεσημέρι στο κέντρο μόλις θα φτάσει τους 6 βαθμούς. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Απεγκλωβίστηκε οδηγός στο δρόμο προς Καρπενήσι

Εγκλωβισμένος για λίγη ώρα παρέμεινε οδηγός που εκτελούσε δρομολόγιο απόΑγρίνιο προς Καρπενήσι, στο ύψος του χωριού Λαμπίρι, καθώς ο δρόμος είχε πιάσει πάγο.

Ο οδηγός του συγκεκριμένου οχήματος αντιλήφθηκε την ολισθηρότητα του δρόμου νωρίς και έκανε στην άκρη το όχημά του. Στη συνέχεια επικοινώνησε με την Περιφέρεια και λίγη ώρα αργότερα τα εκχιονιστικά μηχανήματα απεγκλώβισαν όχημα και οδηγό.

Χιονίζει στην Πάρνηθα

Χιονίζει αυτή την ώρα στην Πάρνηθα και η θερμοκρασία δείχνει -3 βαθμούς Κελσίου. Δείτε τα πλάνα από την εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου.
Ανοιχτές δυο θερμαινόμενες αίθουσες στην Αθήνα εν όψει ψύχους

Σε ετοιμότητα είναι δύο θερμαινόμενες αίθουσες από τον Δήμο Αθηναίων, για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, εν όψει του κύματος ψύχους, που αναμένεται στην πρωτεύουσα. Οι αίθουσες θα είναι ανοιχτές από τις 10 το πρωί.

Αναλυτικά οι αίθουσες που διατίθενται είναι οι εξής:

- Η Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου (Μαμούρη & Δύμης, 2108223946, Πρόσβαση: Με ΜΕΤΡΟ στη στάση «Σταθμός Λαρίσης») και

- Το Πολιτιστικό Κέντρο «Γκράβας» (Ταϋγέτου 60, 2102011151, Πρόσβαση: Με το λεωφορείο Ν 054, αφετηρία από «Πλατεία Λαυρίου» (Γ΄ Σεπτεμβρίου) και άφιξη στάση «Σχολεία Γκράβας»).

Nα σημειωθεί, πως η διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του δήμου Αθηναίων, συνεργεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, καθώς και οι συνεργαζόμενοι φορείς και εθελοντικές οργανώσεις θα ενημερώνουν τους αστέγους συμπολίτες μας για την λειτουργία των θερμαινόμενων χώρων και θα αναλαμβάνουν τη μεταφορά τους.

Καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου ο τετραψήφιος αριθμός 1595 του δήμου Αθηναίων, θα είναι διαθέσιμος για τη συνδρομή των πολιτών, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Χιόνια και στην Αττική σήμερα - Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Από τις πρώτες πρωινές ώρες χιονίζει στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα. Επίσης με απόφαση του δημάρχου της περιοχής κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία στην περιοχή του Λαγκαδά και του Ωραιόκαστρου.

Κλειστά τα σχολεία σε Λαγκαδά, Ωραιόκαστρο και Φλώρινα

Πυκνό χιόνι πέφτει από τα ξημερώματα ακόμη και μέσα στην πόλη του Βόλου, ενώ στο Πήλιο η σφοδρή χιονόπτωση από χθες το απόγευμα και καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, έχει δημιουργήσει προβλήματα στους δρόμους και στην κίνηση των αυτοκινήτων.

Χιονίζει στη Θεσσαλονίκη – Κλειστό το τούνελ Τούμπας

Χιονισμένη η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης 

Άσπρη μέρα είδαν σήμερα οι Θεσσαλονικείς, παρά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην πόλη λόγω της κακοκαιρίας.

Το τοπίο στη Νέα Παραλία είναι εκπληκτικό, μιας και έχει καλυφθεί από χιόνια.

Χιονίζει και στη Λάρισα – ΦΩΤΟ

Στα «λευκά» ντύνεται η πόλη της Λάρισας. Η επέλαση του χιονιά έφτασε στα πεδινά του νομού και ακόμη και μέσα στην πόλη οι στέγες έγιναν λευκές...

Δέκα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού για να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.


Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο ορεινό δίκτυο της Ελασσόνας και κυρίως στο δρόμο για Κατερίνη, στον Άγιο Δημήτριο, στο δρόμο για τη Δεσκάτη και το Σαραντάπορο, αλλά και τη Μελούνα. Επίσης στο οδικό δίκτυο της Αγιάς και στον παλιό δρόμο Λάρισας – Βόλου, μετά το Αχίλλειο.

Τo ύψος του χιονιού φτάνει τα 3 – 10 εκ. στην επαρχία Ελασσόνας και 10 – 15 εκ. σε Σπηλιά και Καλλιπεύκη.

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία - Η κατάρρευση γέφυρας του Πηνειού γύρισε 35 χρόνια πίσω την ευρύτερη περιοχή

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας αναμένεται να κηρυχθεί η ευρύτερη περιοχή της Διάβας σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού. Η κατάρρευση της γέφυρας του Πηνειού απομονώνει ουσιαστικά περισσότερα από 30 χωριά του δήμου Καλαμπάκας και η περιοχή επιστρέφει... 35 χρόνια πίσω.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα η κίνηση θα γίνεται από την παλιά γέφυρα παραλλαγής, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει ακόμη με βεβαιότητα αν η γέφυρα μπορεί να «επισκευαστεί» ή αν χρειαστεί να κατασκευαστεί καινούρια. Στην πρώτη περίπτωση θα χρειαστούν μερικοί μήνες, πιθανόν όλο το 2016, στη δεύτερη όμως θα μιλάμε για τουλάχιστον μια πενταετία...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ