Η Πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό είδε τον Πάπα ντυμένη στα λευκά - Εκθαμβωτική εμφάνιση

Επίσημη επίσκεψη στο Βατικανό πραγματοποίησαν ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και η γοητευτική σύζυγός του, πριγκίπισσα Σαρλίν, και συνάντησαν τον Πάπα Φραγκίσκο στην κατοικία του, το «Αποστολικό Παλάτι».

Η 37χρονη Σαρλίν, μητέρα του ενός έτους πρίγκιπα Ζακ και της δίδυμης αδελφής του πριγκίπισσας Γκαμπριέλα, κέρδισε τις εντυπώσεις καθώς εμφανίστηκε ενώπιον του Πάπα Φραγκίσκου ντυμένη στα λευκά.

Η πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης από τη Νότιο Αφρική επέλεξε να φορέσει για την επίσημη επίσκεψη στο Βατικανό ένα λευκό παλτό χωρίς γιακά μέχρι το γόνατο, ένα λευκό φόρεμα στο ίδιο περίπου μήκος, λευκά δερμάτινα γάντια και ένα λευκό δαντελένιο μαντίλι στο κεφάλι.

Η ενδυμασία της Σαρλίν δεν πέρασε απαρατήρητη από τον διεθνή Τύπο καθώς είναι μία από τις εφτά συνολικά γυναίκες σε όλο τον κόσμο που έχουν το δικαίωμα να εμφανιστούν μπροστά στον Πάπα ντυμένες στα λευκά. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο στο Βατικανό όλες οι γυναίκες που εμφανίζονται μπροστά στον Ποντίφικα οφείλουν να φορούν μακρύ μαύρο φόρεμα με μακριά επίσης μανίκια και να έχουν όπως αναφέρει η Dailymail το κεφάλι καλυμμένο με μαύρο μαντίλι.

Στα λευκά επιτρέπεται να εμφανιστούν ενώπιον του προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας μόνο οι καθολικές βασίλισσες και πριγκίπισσες οι οποίες κάνουν χρήση του «privilegio del bianco», δηλαδή του προνομίου που τους δίνει το Βατικανό να παρουσιάζονται στον Πάπα ντυμένες με λευκή ενδυμασία.

Οι άλλες έξι γυναίκες που επισκέφθηκαν το Βατικανό τα τελευταία χρόνια και έκαναν χρήση του «privilegio del bianco», ήταν η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, η νύφη της, βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας, η βασίλισσα Πάολα του Βελγίου, η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου, η πριγκίπισσα Μαρίνα της Νάπολης και η Μεγάλη Δούκισσα Μαρία Τερέζα του Λουξεμβούργου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ