Ο Τούρκος κροίσος Μουσταφά Κοτς πέθανε την ώρα της γυμναστικής - Είχε χάσει 40 κιλά με δακτύλιο 

Πέθανε την Πέμπτη το πρωί ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος και επιχειρηματίας, Μουσταφά Κοτς, ύστερα από έμφραγμα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας του, ο 55χρονος Κοτς, ιδιαίτερα γνωστός στους επιχειρηματικούς κύκλους της Τουρκίας, κι όχι μόνο, πέθανε στο νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.

"Χάσαμε τον Μουσταφά Κοτς από επιπλοκές οξέος καρδιακού επεισοδίου το οποίο υπέστη στο σπίτι του παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί" δήλωσε στους δημοσιογράφους γιατρός του Αμερικανικού Νοσοκομείου, το οποίο διαχειρίζεται το Ίδρυμα της οικογένειας Κοτς, στη συνοικία Νισάντασι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έπαθε έμφραγμα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, και εισήχθη αμέσως στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε λίγο αργότερα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια άθλησης στο σπίτι του. Το δημόσιο νοσοκομείο στη συνοικία Μπέικοζ όπου διακομίσθηκε πρώτα ανακοίνωσε ότι ο Κοτς κατέρρευσε καθώς αθλείτο και δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από ένα προπονητή και έναν φρουρό του. Πέρυσι είχε υποβληθεί σε επέμβαση γαστρικού δακτυλίου και έχασε σχεδόν 40 κιλά, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μουσταφά ήταν ο μεγαλύτερος γιος του δισεκατομμυριούχου Ραχμί Κοτς και από το 2003 ήταν πρόεδρος της εταιρείας Koc Holding.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες, η ενέργεια, οι λιανικές πωλήσεις, τα διαρκή αγαθά, τα τρόφιμα, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ο τουρισμός, οι κατασκευές και η πληροφορική.

Σύμφωνα με το περιοδικό Fortune, η εταιρεία έχει 113 θυγατρικές, 90.000 υπαλλήλους και 14.000 dealers ενώ βρίσκεται στην 341η θέση στην κατάταξη με τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως. Πρόκειται μάλιστα για τη μοναδική τουρκική εταιρεία στην λίστα του Fortune 500.

Η δυναστεία Κοτς, η πιο εξέχουσα ανάμεσα στην επιχειρηματική ελίτ της χώρας που υποστηρίζει τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους έχει κατά καιρούς μια δύσκολη σχέση με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Ο Μουσταφά Κοτς συγκεκριμένα είχε υποστεί την οργή της κυβέρνησης του νυν ισλαμοσυντηρητικού προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κυρίως μετά την άσκηση κριτικής για την καταστολή των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τον Ιούνιο του 2013. Στον όμιλο Κοτς είχαν επιβληθεί κυρίως μεγάλες φορολογικές κυρώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ