Frankfurter Rundschau: Τελειωμένος ο Τσίπρας αν δεν περάσει το ασφαλιστικό

Στις κινητοποιήσεις των αγροτών και στις υποσχέσεις που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, πριν από ένα χρόνο και σημειώνει, αναφέρεται η Frankfurter Rundschau.

Σε άρθρο της η Frankfurter Rundschau αναφέρει: «Ήθελε να διώξει για πάντα από την Αθήνα τη μισητή τρόικα πριν από ένα χρόνο, όμως ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να κρατήσει τον λόγο του. Η τρόικα ζει ακόμη κι αν κανείς μιλάει πλέον για ‘εκπροσώπους των θεσμών’. Αυτοί δεν είναι πια τρεις αλλά τέσσερεις, διότι έναν ελεγκτή στέλνει επιπλέον και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM)».

Στη συνέχεια η εφημερίδα αναφέρεται στη γενική απεργία της Πέμπτης: «Για την Πέμπτη τα συνδικάτα κάλεσαν σε γενική απεργία. Το ασφαλιστικό θα είναι η μεγαλύτερη πολιτική δοκιμασία για τον Τσίπρα από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από ένα χρόνο.

Ακόμα και στις τάξεις του κόμματός του συναντά αντιστάσεις. Ο συνασπισμός του Τσίπρα με τους δεξιούς λαϊκιστές ΑΝΕΛ διαθέτει μια πλειοψηφία μόλις 153 βουλευτών – δεν έχει άνεση για να περάσει το ασφαλιστικό. Εάν αποτύχει στο κοινοβούλιο αυτό θα σημάνει το τέλος της διακυβέρνησής του».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ