Αυτή η μάλλον ασχημούτσικη γυναίκα είναι η νέα Θεά του Snooker! Τι είναι αυτό;

Θα γραφτεί στην ιστορία. Στα 15της χρόνια αποφάσισε να ασχοληθεί με το άθλημα γιατί της άρεσε η στολή που φορούσε ο πατέρας της όταν έπαιζε. Δέκα χρόνια μετά η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Snooker, Ng On Yee είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην κλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος των Ανδρών.

Το snooker είναι ένα άθλημα το οποίο παίζεται σε ένα τραπέζι που καλύπτεται από πράσινη ή διαφορετικού χρώματος τσόχα. Συνολικά το τραπέζι έχει έξι τρύπες, τέσσερις στις γωνίες και από μία στην κάθε πλευρά και οι διαστάσεις του είναι 3,7Χ1,80μ.

 

Το snooker απαρτίζεται από 22 μπάλες. Μία λευκή, 15 κόκκινες και έξι σε διάφορα χρώματα (κίτρινο, πράσινο, καφέ, ροζ, μπλε και μαύρο). Η κάθε μία από τις κόκκινες βαθμολογείται με ένα βαθμό, η κίτρινη με δύο, η πράσινη με 3, η καφέ με 4, η μπλε με 5, η ροζ με 6 και η μαύρη με 7. Είναι κοινά αποδεκτό ότι το snooker έγινε γνωστό από το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα.

 

Το μπιλιάρδο, που ήταν μία δημοφιλής δραστηριότητα μεταξύ των Βρετανών αξιωματικών που είχαν εγκατασταθεί στην Ινδία. Μία παραλλαγή που επινοήθηκε κατά τη διάρκεια του 1874 με 1875 ήταν να προστεθούν χρωματιστές μπάλες εκτός από τις κόκκινες και τη μαύρη που ως τότε χρησιμοποιούσαν οι παίκτες του μπιλιάρδου.

 

Οι κανόνες οριστικοποιήθηκαν και επίσημα το 1884 από τον συνταγματάρχη του Βρετανικού στρατού Sir Neville Chamberlain. Φημολογείται ότι η λέξη snooker έχει στρατιωτικές ρίζες καθώς έτσι ονόμαζαν του δόκιμους και τους πρωτοετείς στις στρατιωτικές σχολές.

 

Λέγεται ότι ο συνταγματάρχης Sir Neville Chamberlain αποκάλεσε με αυτό τον όρο έναν από τους αντιπάλους του στο μπιλιάρδο, καθώς ο τελευταίος δεν είχε καταφέρει να βάλει ούτε μία μπάλα. Έτσι η λέξη αυτή έμελλε να συνδεθεί με το παιχνίδι το οποίο παίζουν χιλιάδες παίκτες σήμερα.

 

Πηγή: Wikipedia

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ