"Καλοκαίρι" μέσα στον Φεβρουάριο- Ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες!

Αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν σε υψηλά, για την εποχή επίπεδα και την αφρικανική σκόνη να ευνοείται από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί στα πελάγη, με τάση εξασθένισης.

Στην Αττική θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 23 βαθμούς και τους ανέμους να πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ και το πρωί στα ανατολικά 6.

Στη Θεσσαλονίκη οι αραιές νεφώσεις θα περιορίσουν την ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, με την ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ανατολικά τις πρωινές ώες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ, με τάση εξασθένισης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς και στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές κατά περιόδους νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ με εξασθένιση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και βαθμιαία θα εμφανιστούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με τάσεις εξασθένισης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς υψηλότερη.

Στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με βαθμιαίες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες, νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα βόρεια 8 μποφόρ με εξασθένιση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ