Οι αρχές των Σκοπίων επιτίθενται με σκυλιά στους πρόσφυγες: 20 τραυματίες μέσα σε ελληνικό έδαφος

Με σκυλιά εκπαιδευμένα αντιμετωπίζουν οι αρχές στην ΠΓΔΜ τους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι καταφέρνουν να περάσουν το φράχτη που έχει στηθεί στα σύνορα της γειτονικής χώρας με την Ελλάδα.

 Όπως δηλώνει μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης στην Καθημερινή, τουλάχιστον 20 μετανάστες που είχε καταφέρει να περάσουν στη γειτονική  χώρα επέστρεψαν στην Ειδομένη, έχοντας σοβαρά τραύματα από δαγκωνιές σκύλων στο σώμα τους και χρειάστηκαν περίθαλψη.  

 

Οι αρχές των Σκοπίων με τη βοήθεια χωρών όπως η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Σλοβακία που τηρούν σκληρή στάση στο προσφυγικό ζήτημα κατασκευάζουν και δεύτερο φράχτη, προκειμένου όσοι πρόσφυγες και μετανάστες περάσουν τα σύνορα να εγκλωβιστούν μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου φράχτη.  

Εν τω μεταξύ, μετά τα 12, 7 εκατ. που εγκρίθηκαν για την Ελλάδα η Επιτροπή της ΕΕ ενέκρινε πρόσθετη βοήθεια ύψους 10 εκατ. ευρώ προς την ΠΓΔΜ προκειμένου να βελτιώσει τη διαχείριση των συνόρων ελέγχοντας τους πρόσφυγες που περνούν. "Λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα για βοήθεια από την ΠΓΔΜ και τα αποτελέσματα της επίσκεψης της Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2016 με την τεχνική υποστήριξη της Frontex, η ειδική αυτή χρηματοοικονομική βοήθεια αποσκοπεί στη στήριξη της ΠΓΔΜ για να βελτιωθεί η διαχείριση των συνόρων και της μετανάστευσης" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ