O μπαμπάς Νίκος μοιράζεται μαζί μας μερικά tips για να γίνει παιχνιδάκι η μελέτη των παιδιών στο σπίτι

Για αρκετούς γονείς η προετοιμασία των παιδιών για την επόμενη ημέρα στο σχολείο είναι ένας μικρός Γολγοθάς. Ελάτε τώρα, ομολογήστε το πόσες φορές έχετε σκεφτεί «ωχ! Αύριο γράφουμε τεστ στη Γλώσσα…» ή «ευτυχώς, αύριο δεν έχουμε Μαθηματικά…» 

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε ώστε αυτή η διαδικασία να γίνεται με τρόπο αποδοτικότερο για τα παιδιά και ταυτόχρονα να μην αποτελεί για τους γονείς μια καθημερινή δραστηριότητα με επίπεδο δυσκολίας «αναρρίχηση στα Ιμαλάια»;

 

Ο Νίκος, σύζυγός μου και δάσκαλος, αποκαλύπτει μικρά tips που θα μετατρέψουν τα Ιμαλάια σε Παρνασσό…

 

Κατ’ αρχήν, είναι απαραίτητο το παιδί να έχει ένα συγκεκριμένο χώρο μελέτης, κατά προτίμηση στο δωμάτιό του, με σωστό φωτισμό, τάξη, ησυχία και όπου δε θα αποσπάται η προσοχή του από την τηλεφωνική συνομιλία της μαμάς με τη θεία Άννα ή από τις πιεστικές ερωτήσεις του Ευαγγελάτου προς τους πολιτικούς για την πορεία του μνημονίου…

Επίσης είναι καλό να έχει ένα σημειωματάριο όπου θα είναι σημειωμένα από την αρχή, όσα πρέπει να προετοιμάσει για την επόμενη μέρα. Κάθε ένα που θα το ολοκληρώνει, θα το διαγράφει από τη μικρή αυτή λίστα.

Εννοείται ότι δε διαβάζουμε μαζί, γονιός-παιδί, (εκτός από την Α’ Δημοτικού και σε ορισμένες περιπτώσεις τη Β’ Δημοτικού, όπου κι εκεί προοδευτικά ο γονιός απομακρύνεται). Διαβάζει μόνο του και ο μπαμπάς ή η μαμά είναι εκεί ώστε το παιδί να νιώθει ασφάλεια και για να προσφέρουν βοήθεια σε πραγματικές δυσκολίες του.

 

Αν βέβαια, είχε μάθει να διαβάζετε μαζί επί, ας πούμε, τρία συναπτά έτη, είναι δύσκολο στη Δ’ τάξη ξαφνικά να του πείτε: «Γιώργο μου, τώρα μεγάλωσες και πλέον θα διαβάζεις μόνος σου!!!» Ο Γιωργάκης μάλλον θα σας κοιτάξει με απορία σκεπτόμενος «τι είναι αυτό πάλι που μας ξημέρωσε; Αφού μια χαρά τα κάναμε τόσα χρόνια…» ή απλά θα σας αγνοήσει. Σε μια τέτοια περίπτωση θα χρειαστεί χρόνος για πετύχετε το ζητούμενο και ίσως μερικές φορές ο Γιωργάκης θα καταλήξει να πάει αδιάβαστος στο σχολείο. Δεν είναι όμως και το τέλος του κόσμου αυτό!

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ