Ο Βαγγέλης Δρίσκας μεγαλουργεί: Στην κουζίνα ολοταχώς για πεντανόστιμο κριθαράκι με θαλασσινά με πεσκανδρίτσα και γαρίδες

Ακόμη μια ξεχωριστή, εύκολη και νόστιμη συνταγή με θαλασσινά μας προτείνει ο αγαπημένος μας σεφ...

Υλικά:

Κριθαράκι θαλασσινών - 1 πακέτο
Ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο - 1
Γαρίδες - 500 γρ.
Φιλέτο πεσκανδρίτσας - 500 γρ.
Κολοκυθάκια ψιλοκομμένα - 2
Μαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Όλα σε 1 - 1 βάζο
Μπισκ - 250 ml
Ζωμός λαχανικών - 500 ml
Λευκό κρασί - 250 ml
Ψιλοκομμένος μαϊντανός - 4 κουτ. σούπας
Πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ - 2 κουτ. γλυκού
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Μπισκ με γαρίδες

Τα κεφάλια από ½ κιλό γαρίδες
Ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο - 1
Καρότο κομμένο σε ροδέλες - 1
Κολοκυθάκι ψιλοκομμένο - 1
Κοτσανάκια από μαϊντανό - 15
Φύλλο δάφνης - 1
Πιπέρι - 5-6 κόκκοι
Λίγο φρέσκο θυμάρι
Ελαιόλαδο - 5-6 κουτ. σούπας
Μπράντι - 2 σφηνάκια
Αλάτι
Δοχεία τροφίμων 

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το masterclass.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Καθαρίστε τις γαρίδες και κρατήστε τα κεφάλια τους για να κάνετε μπισκ. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και και μετά ρίξτε τα κολοκυθάκια και το κριθαράκι και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.

Ρίξτε την μισή ποσότητα ζωμού και την μπισκ και αφήστε σε μέτρια ένταση μέχρι ο ζωμός να απορροφηθεί από το το κριθαράκι. Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας και σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό. Αλατοπιπερώστε, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά.

Σοτάρετε ξεχωριστά την ψίχα από τις γαρίδες και την πεσκανδρίτσα κομμένη σε μικρά κομμάτια σε λίγο ελαιόλαδο, σβήστε με το κρασί, προσθέστε τον πολτό σκόρδου, αλατοπιπερώστε και προσθέστε τα στο κριθαράκι. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μπισκ με γαρίδες

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα λαχανικά και τα κεφάλια από τις γαρίδες.

Σβήστε με το μπράντι, αφήστε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέστε 500 ml νερό, τα κοτσανάκια του μαϊντανού, το φύλλο δάφνης, το πιπέρι και το θυμάρι. Βράστε την σάλτσα για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά, περάστε την από ένα σουρωτήρι και όταν κρυώσει, διατηρείστε την στην συντήρηση για 2-3 ημέρες ή στην κατάψυξη σε δοχείο τροφίμων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Who is Who:

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ