Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Νέες εξελίξεις στην απόπειρα απόδρασης του Μαζιώτη: Βρέθηκαν κομμένα κάγκελα σε προαύλιο του Κορυδαλλού που είχε πρόσβαση

Οι Αρχές των φυλακών Κορυδαλλού  ανακάλυψαν τη δίοδο από την οποία θα έφευγε ο Νίκος Μαζιώτης από τη φυλακή, εαν δεν χάλαγε τα σχέδια της Πόλας Ρούπα ο πιλότος του ελικοπτέρου.

Σε έρευνα των σωφρονιστικών υπαλλήλων στο χώρο της πτέρυγας Στ΄ του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού βρέθηκαν κομμένα και επιμελώς καλυμμένα δύο κάθετα σίδερα κάγκελου. Όπως σημειώνεται μάλισττα το προαύλιο της Στ' πτέρυγας επικοινωνεί με αυτό της πτέρυγας όπου κρατείται ο Νίκος Μαζιώτης

Με αφορμή αυτό διατάχθηκε κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα από Εισαγγελέα για τη διερεύνηση του συμβάντος και την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών σε τυχόν εμπλεκόμενους.

Επιθεωρητές και ο επικεφαλής της εξωτερικής φρούρησης του υπουργείου βρίσκονται ήδη στο σημείο και εξετάζουν επί τόπου τα δεδομένα. Παράλληλα, ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας και προετοιμάζεται επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση εναέριων προσβολών των φυλακών.

Αναφορικά με δημοσιεύματα το υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει τα εξής:

  • Στο προαύλιο του συγκεκριμένου παραρτήματος υπάρχουν υπερυψωμένα συρματόσκοινα για την αποτροπή προσέγγισης εναέριων μέσων.
  • Κανένα πλέγμα δεν αφαιρέθηκε, τα τελευταία χρόνια, από το συγκεκριμένο προαύλιο, Κανένα προαύλιο δεν άλλαξε μέγεθος, τα τελευταία χρόνια.
  • Η παραμονή στις φυλακές Κορυδαλλού συγκεκριμένων κρατουμένων δεν είναι επιλογή του υπουργείου, αλλά νομική υποχρέωση λόγω της εκδίκασης των υποθέσεών τους σε δικαστήρια της Αθήνας.

Τέλος, το υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει τη σταθερή θέση του ότι «στη φυλακή πρέπει να υπάρχει ισόρροπα αφενός υψηλό επίπεδο ασφάλειας και αφετέρου σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ