Ανοιξιάτικο Σάββατο - Λίγες νεφώσεις, ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη αλλά και γρήγορη βελτίωση .

Λίγες σποραδικές νεφώσεις, πυκνότερες τις πρωινές ώρες στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, όπου ενδέχεται να σημειωθούν και τοπικές βροχές,  αναμένουμε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη λόγω ομίχλης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 2 έως 16 στη βόρεια Ελλάδα, 4 έως 16 στη δυτική Ελλάδα, 6 έως 16 στο βόρειο Αιγαίο και από 7 έως 17 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από τα δυτικά - νοτιοδυτικά έως 4 και τοπικά 5  μποφόρ.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί στη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρος, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησος αναμένονται  παροδικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησος θα έχουμε λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Κρήτη και τις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και τη νύχτα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα  Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Βίντεο: Weather.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ