Απειλείται η εκεχειρία στη Συρία - "Υποδέχθηκαν" την κατάπαυση πυρός με πυροβολισμούς και εκρήξεις αυτοκινήτων

Επί ξυρού ακμής βρίσκεται η εκεχειρία στη Συρία, λίγες ώρες μετά την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για την δεκαπενθήμερη κατάπαυση του πυρός.

Ομάδα Σύρων ανταρτών καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση από ένοπλες δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού στις 4.00 τα ξημερώματα (ώρα Συρίας), με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρία άτομα. «Πρόκειται για παραβίαση της συμφωνίας» επισημαίνει εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, προσθέτοντας βέβαια, ότι προς το παρόν θα συνεχίσει να τηρεί την εκεχειρία.

Πυροβολισμοί εναντίον κατοικημένων περιοχών ακούστηκαν και νωρίς το πρωί, στην πόλη Χομς, όπως και επίσης στο Χαλέπι.

Η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ έχει δεσμευτεί να τηρήσει την εκεχειρία, τονίζοντας ωστόσο, ότι θα συνεχίσει να επιχειρεί εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου Υποστήριξης, το οποίο συνιστά τον βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Αξιωματούχοι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού πάντως, καθιστούν σαφές ότι η περιοχή, όπου χτυπήθηκε από τα κυβερνητικά στρατεύματα, ελέγχεται πλήρως από τους ίδιους και ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν θέσεις τζιχαντιστών ή τρομοκρατών της Αλ Κάιντα

Παράλληλα, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν ένα αυτοκίνητο, παγιδευμένο με εκρηκτικά, εξερράγη στην είσοδο της πόλης Χάμα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ