Πιο χαμηλά δεν πάει! Νέα θέση στο αεροπλάνο, η Basic Economy σε στριμώχνει για τα καλά!

Μπροστά στον παράγοντα μείωσης των λειτουργικών εξόδων και αύξησης του περιθωρίου κέρδους, οι αεροπορικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, “σκαρφίστηκαν” έναν νέο τρόπο αύξησης του αριθμού των πελατών αλλά και των εσόδων τους.

 Πρόκειται για την εισαγωγή μιας νέας κατηγορίας θέσεων, ονόματι Basic Economy, που ρίχνει το κόστος του εισιτηρίου ακόμη περισσότερο.
Κάποιος εύλογα θα αναρωτηθεί γιατί μια εταιρεία να προβεί σε αυτή την κίνηση όταν ήδη υπάρχει η κατηγορία Economy;

 

Η απάντηση είναι απλή και επιβεβαιώνει τη λαϊκή ρήση του “ότι πληρώνεις παίρνεις”. Ο πελάτης πληρώνει μεν λιγότερα χρήματα για το εισιτήριό του είναι, ωστόσο, αναγκασμένος να κάνει “εκπτώσεις” και σε ότι αφορά τη βολή του.

 

Η μεγαλύτερη “θυσία” στην Basic Economy είναι η απουσία της δυνατότητα κράτησης θέσης κατά την διαδικασία κράτησης μιας πτήσης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο ταξιδιώτης γνωρίζει εκ των προτέρων ότι είναι πολύ πιθανό να βρει ένα μεσαίο κάθισμα στις πίσω σειρές και φυσικά μακριά από τα άτομα με τα οποία συνταξιδεύει (οικογένεια, φίλους ή συναδέλφους).

Επιπρόσθετα, οι επιβάτες που πετούν στις θέσεις Basic Economy  δεν δύνανται να αναβαθμίσουν τις θέσεις τους και να αλλάξουν ή να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους πάνω από 24 ώρες μετά την κράτηση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ