12 από τους ωραιότερους καταρράκτες της Ελλάδας: Από το φαράγγι Χα ως τα Λουτρά Πόζαρ

Μικροί ή μεγάλοι, θορυβώδεις αλλά και πιο ήσυχοι, όποιος είχε την τύχη να δει κάποιους από τους παρακάτω ελληνικούς καταρράκτες είναι σίγουρο πως το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να υποκλιθεί στην μεγαλοσύνη τους.

Ιδού οι πιο όμορφοι καταρράκτες της χώρας μας...

Τα περίφημα ιαματικά Λουτρά Πόζαρ της φωτογραφίας, όπου τα κρυστάλλινα νερά των μικρών καταρρακτών συνδυάζονται με την οργιώδη βλάστηση και το επιβλητικό όρος Καϊμάκτσαλαν, συνθέτοντας μια μαγευτική εικόνα.

Διαθέτοντας γαλήνια ομορφιά λόγω τοποθεσίας, ο μεγάλος ποταμός Ερύμανθος εντυπωσιάζει και με τους καταρράκτες του. Εδώ, ο καταρράκτης του Αϊ Γιάννη.

Μέσα στο παρθένο δάσος του Φρακτού με τις οξιές και τις βελανιδιές, οι δεκάδες καταρράκτες ξεχύνονται με βιασύνη στον Νέστο. Μην φοβηθείτε ότι θα τους χάσετε, υπάρχουν πινακίδες που θα σας κατευθύνουν στο σωστό σημείο. 

Δημοφιλής και από τους λίγους που μπορεί να φημίζεται για τον αστικό του χαρακτήρα, ο διπλός καταρράκτης Λάμδα στην Εδεσσα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. 

Ο Κόρανος (Τσιρί-Παπά), ο μεγάλος καταρράκτης της Εδεσσας, πέφτει όπως αναφέρει το travelbook.gr από τα 70 μέτρα

Η πεζοπορία στο φαράγγι της Νέδας θα σας ανταμείψει με τον καλύτερο τρόπο αφού μέσα στην πυκνή βλάστηση θα ανακαλύψετε τον μεγάλο καταρράκτη (υπάρχουν κι άλλοι μικρότεροι) της Νέδας που είναι ο αγαπημένος των ονειροπόλων και όσων αγαπούν τις ιστορίες με νεράιδες

Ενα πραγματικό αριστούργημα, το γεφύρι της Παλαιοκαρυάς, ένα κομψοτέχνημα του 16ου αι., με τον διπλό καταρράκτη του.

Στο όρος Θρυπτή, το φαράγγι Χα (Λασίθι Κρήτης) φημίζεται για την άγρια ομορφιά του με ανάγλυφα τοιχώματα που φτάνουν τα 700 μέτρα. Στους ορμητικούς καταρράκτες του έχουν πρόσβαση μόνο έμπειροι καταρριχητές, ενώ όλη η περιοχή αποτελεί σημαντικό ελληνικό βιότοπο με πλούσια χλωρίδα και πανίδα

Στην αρχαία Ολυμπία, ανάμεσα στα βουνά της Δίβρης και της Φολόης, στην ρεματιά του Χαρατσαρίου, ένας από τους καταρράκτες του Ερύμανθου βρίσκεται στην αγκαλιά της Νεμούτας και είναι γνωστός ως καταρράκτης της Σουφάλας.

Με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και γεμάτη τρεχούμενα νερά, στη Μεσσήνη θα συναντήσετε τον καταρράκτη του Αγ. Παύλου στον Πολύλοφο.

Στο Παρανέστι Δράμας η φωτογραφική μηχανή είναι απαραίτητη για να μπορέσετε να αποτυπώσετε τη μαγεία του τόπου. Κάπου στη γέφυρα του Θόλου, στο Αρκουδόρεμα, βρίσκεται ο καταρράκτης της Αγίας Βαρβάρας, με ύψος πάνω από 15μ. ο οποίος σχηματίζει μια ειδυλλιακή λίμνη. 

Τον μεγαλύτερο καταρράκτη των Βαλκανίων θα τον βρείτε στην Ξάνθη και είναι αυτός του Τραχωνίου ή Λειβαδίτη. Βρίσκεται στα σύνορα Δράμας-Ξάνθης και απαιτεί αρκετές ώρες πεζοπορίας για να τον προσεγγίσεις. Η εικόνα του επιβλητικού βράχου από την σχισμή του οποίου πέφτουν με ορμή κρυστάλλινα νερά από ύψος 40 μέτρων θα σας αποζημιώσει.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ