Νομοσχέδιο - φωτιά για την πορνεία: Πρόστιμο 1.500 ευρώ θα πληρώνουν οι πελάτες, τίποτε οι πόρνες

Πρόστιμο στους πελάτες για σεξ επί πληρωμή επιβάλει νομοσχέδιο το οποίο ενέκρινε η γαλλική Βουλή, ενώ προβλέπεται ότι οι εκδιδόμενες δεν θα πληρώνουν τίποτα.  

 Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου την πρώτη φορά που θα γίνει αντιληπτή η παράβαση ο πελάτης θα πληρώνει 1.500 ευρώ ενώ αν συμβεί και δεύτερη φορά το πρόστιμο θα ανεβαίνει στις 3.750 ευρώ. Παράλληλα οι παραβάτες θα είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν μαθήματα για τις δυσάρεστες συνέπειες της πορνείας.

 

  Το νομοσχέδιο χρειάστηκε 2,5 χρόνια συζήτησης της κοινοβουλευτικές επιτροπές προκειμένου να ψηφιστεί και να γίνει πλέον νόμος του γαλλικού Κράτους με ψήφους 64 υπέρ και 12 κατά. Αντίθετοι ήταν βουλευτές κυρίως της Δεξιάς που δεν συμφωνούσαν στη μετατροπή των πελατών σε παραβάτες. Οι συντάκτες του νομοσχεδίου αναφέρουν ότι οι πόρνες πρέπει να αντιμετωπίζονται ως θύματα και όχι ως εγκληματίες. Υπολογίζεται ότι σήμερα στη Γαλλία υπάρχουν 30-40 χιλιάδες πόρνες.  

 

Ο νόμος που έχει στόχο την αντιμετώπιση των αλλοδαπών κυκλωμάτων που δρουν στη χώρα δημιουργεί το δικαίωμα για όλα τα θύματα της πορνείας να επωφεληθούν από την προστασία και το σύστημα βοήθειας. Ο νόμος αυτός προβλέπει τη δημιουργία μιας διαδρομής εξόδου από την πορνεία και τη δημιουργία ενός ταμείου 4,8 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την πρόληψη της πορνείας και την κοινωνική και επαγγελματική υποστήριξη των ιερόδουλων.

 

Το ποσό αυτό θεωρείται πάντως πολύ χαμηλό για να βοηθήσει ένα σημαντικό αριθμό των ιερόδουλων. Ανάμεσα σε όσα προβλέπει είναι και  η έκδοση προσωρινής άδειας παραμονής για μετανάστες που απομακρύνονται από την πορνεία και ένα επίδομα προσωρινής παραμονής, ύψους 336 ευρώ το μήνα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ