Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου σε ΕΣΗΕΑ: Να διασφαλιστεί η ελευθεροτυπία ως κόρη οφθαλμού

Την ανάγκη να διασφαλιστεί η ελευθεροτυπία ως κόρη οφθαλμού υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη συνάντησή του με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού επισήμανε τη σημασία της δημοσιογραφικής αποστολής ιδίως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να διασφαλιστεί η ελευθεροτυπία, μαζί με την ελευθερία των δημοσιογράφων να εκφράζονται, να εργάζονται και να υπηρετούν την αποστολή τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ο κ. Σταμάτης Νικολόπουλος δήλωσε ότι το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων πήρε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τον Πρόεδρο για το Ασφαλιστικό, το οποίο χαρακτήρισε πολύ κρίσιμο και προσέθεσε: «Για εμάς αγγίζει τις εργασιακές σχέσεις. Η ουσία του προβλήματος είναι ότι, εάν δεν διασφαλίσουμε την ανεξαρτησία των Ταμείων και την ανεξαρτησία των Ενώσεων, θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα για την ελευθεροτυπία. Αυτό προσπαθούμε να πούμε σε όλους τους τόνους και να γίνει κατανοητό ότι δεν διαπραγματευόμαστε συντεχνιακά κάποια πράγματα».

Τον κ. Νικολόπουλο συνόδευαν ο αντιπρόεδρος και η γενική γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τσαλαπάτης και Νανά Νταουντάκη αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ