Τέλος στο θρίλερ για το ασφαλιστικό: Κλείδωσε η συμφωνία Κατρούγκαλου με τους δανειστές

Η συμφωνία φαίνεται να έχει κλείσει. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε κυβερνητική πηγή μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

 «Σχεδόν λευκός καπνός από την διαπραγμάτευση», δήλωσε η κυβερνητική πηγή και πρόσθεσε ότι μοναδικό αγκάθι είναι το αφορολόγητο. Πρόσθεσε ότι κλείδωσαν και τα κόκκινα δάνεια!

 

«Υπάρχει σύγκλιση», είπε ανώτατος αξιωματούχος αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια και στο ασφαλιστικό. Όσον αφορά στα κόκκινα δάνεια, η ελληνική πλευρά διασφαλίζει την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Κυβερνητικές πηγές λένε επίσης, ότι είναι θετικό σημάδι αν οριστεί νέο Eurogroup την άλλη εβδομάδα. Οι επικεφαλής των θεσμών αναχωρούν για το Αμστερνταμ όπου θα γίνει αύριο το Eurogroup.

 

Κατρούγκαλος: Εκλεισε η συμφωνία για το Ασφαλιστικό


«Η συμφωνία για το Ασφαλιστικό έκλεισε». Με αυτή την φράση ανακοίνωσε νωρίτερα και ο υπουργός Εργασίας βγαίνοντας από την συνάντηση με τους δανειστές την σημαντική αυτή εξέλιξη.

 

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι έγινε δεκτή η ελληνική πρόταση για τις επικουρικές συντάξεις παρά το γεγονός ότι νωρίτερα γνωρίζαμε ότι στο θέμα αυτό υπήρχε έντονη διαφωνία αφού οι δανειστές, σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές ζητούσαν περισσότερα. Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε επίσης ότι μένει να αποσαφηνιστεί πώς θα εξοικονομηθούν άλλα 70 εκατ.ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην αύξηση των εισφορών κατά μία μονάδα για τα τρία πρώτα χρόνια και μισή μονάδα για τα επόμενα τρία. Εκτός νομοσχεδίου μένουν τα άρθρα που αφορούν στην αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων.

 

Ωστόσο, ανησυχία έχει προκαλέσει η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο κρίνει αντισυνταγματικό το νέο ασφαλιστικό, στο σύνολό του!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ