Κάθε μέρα μια τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία: 3 νεκροί & 30 τραυματίες από έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα

Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν σε έκρηξη με στόχο την αστυνομία στην νοτιοανατολική Τουρκία, στο Μιντιάτ της επαρχίας του Μαρντίν -περιοχή με κυρίως κουρδικό πληθυσμό κοντά στα σύνορα με τη Συρία. 

Ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ απέδωσε την επίθεση στο κουρδικό PKK, λέγοντας πως η αστυνομία έχει αποτρέψει «εκατοντάδες τέτοιες επιθέσεις μέχρι τώρα».

Η έκρηξη σημειώνεται ένα 24ωρο μετά την πολύνεκρη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη -ακόμη χωρίς ανάληψη ευθύνης- η οποία επίσης φαίνεται ότι είχε στόχο την αστυνομία.

Η έκρηξη έγινε στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης του Μιντιάτ το πρωί της Τετάρτης και σύμφωνα με τον τούρκο πρωθυπουργό, ο προσωρινός απολογισμός βρίσκεται σε τρεις νεκρούς ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 30. 

Οι πρώτες αναφορές είχαν κάνει λόγο για βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα. Αριθμός ασθενοφόρων συνέρρευσε στο σημείο, όπως μεταδίδει το Reuters. 

Σε εικόνες που μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσωεν Dogan από το σημείο, φαινόταν πυκνός καπνός από την έκρηξη και μεγάλες ζημιές στο κτίριο.


Για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη καμία οργάνωση,
μία και πλέον ημέρα μετά, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. 

Οι υποψίες για εκείνη την επίθεση στρέφονταν μεταξύ κουρδικών οργανώσεων και της τζιχαντιστικής ISIS.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ