Υποχρεωτικά παρόντες & οι 18 κατηγορούμενοι στην δίκη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Την απόφαση για αυτοπρόσωπη παρουσία του Γιώργου Ρουπακιά και των υπόλοιπων 17 κατηγορουμένων για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, υιοθετώντας το αίτημα των συνηγόρων  της οικογένειας του, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
 

Ανάλογη με την απόφαση του δικαστηρίου ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Αδαμαντίας Οικονόμου."Είναι απαραίτητη η εμφάνιση των κατηγορουμένων κατά τη διάρκεια της εξέτασης των μαρτύρων για να δούμε αν πράγματι τους αναγνωρίζουν", είπε η εισαγγελική λειτουργός επισημαίνοντας ότι ο μάρτυρας  που ακολουθεί (μέλος της παρέας του Παύλου Φύσσα ) είναι αυτόπτης και φέρεται να έχει αναγνωρίσει δυο άτομα.

Συνεπώς στην επόμενη συνεδρίαση στις 24 Ιουνίου ο Γιώργος Ρουπακιάς και οι υπόλοιποι 17 κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης εξέφρασαν την αντιρρήσεις τους στην αυτοπρόσωπη παρουσία των κατηγορούμενων στη δίκη υποστηρίζοντας πως θα έχει για εκείνους οικονομικές συνέπειες καθώς θα τους δημιουργήσει προβλήματα με την εργασία τους. Την ίδια στιγμή υποστήριξαν πως δεν είναι απαραίτητη η αυτοπρόσωπη παρουσία των κατηγορουμένων καθώς φωτογραφίες τους έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο χωρίς κάνεις να αναγνωριστεί. Παράλληλα άφησαν αιχμές για παρεμβάσεις στους μάρτυρες . "Μην αφήνετε αιχμές να αιωρούνται . Να είστε σαφής" απάντησε η πρόεδρος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ