Έχετε λιγούρα; Φάτε άφοβα αυτά τα 5 σνακ με λίγες θερμίδες

Αυτές οι έξυπνες επιλογές τροφίμων μπορούν να διατηρήσουν την ενέργειά μας στα ύψη και να κρατήσουν τόσο το σώμα μας όσο και το μυαλό μας σε εγρήγορση -χωρίς να μας "φορτώνουν" ζάχαρη και λίπος.

 

Μπανάνα

Η μπανάνα έχει βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και υδατάνθρακες. Δεν είναι απλά ένα νόστιμο φρούτο με ένα ευχάριστο χρώμα, αλλά είναι ένα φρούτο που μας δίνει ενέργεια, χωρίς να ανεβάζει στα ύψη τα επίπεδα της γλυκόζης.

 

Ηλιόσποροι

Οι ηλιόσποροι είναι γεμάτοι με φυτικές ίνες, μαγνήσιο, σίδηρο, βιταμίνη Ε, φώσφορο και ψευδάργυρο. Επιπλέον, έχουν θρεπτικά ακόρεστα λίπη, πρωτεΐνες και φολικό οξύ. Τους ηλιόσπορους μπορούμε να τους φάμε είτε σκέτους, ως ένα απλό σνακ, είτε να τους πασπαλίσουμε σε ένα γιαούρτι, ή και ακόμη να τους προσθέσουμε στη σαλάτα μας αντικαθιστώντας το κρουτόν.

 

Αμύγδαλα


Τα αμύγδαλα είναι από εκείνα τα σνακ που συμπεριλαμβάνονται στα λεγόμενα superfoods. Έχουν ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο, ενώ είναι γεμάτα από καλά λίπη. Μία χούφτα από αμύγδαλα μπορούν να μας δώσουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε.

 

Σπιτικό ποπ-κορν


Είναι νόστιμο, χαμηλό σε λιπαρά και είναι έτοιμο σε λίγα λεπτά. Είναι ένα από τα σνακ που μπορεί να μας βοηθήσει και να αναπληρώσει την χαμένη μας ενέργεια, αρκεί να είναι σπιτικό, χωρίς προσθήκη βουτύρου και συναφών λιπαρών προϊόντων.

 

Αυγά


Τα αυγά είναι γεμάτα με πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας δίνοντάς μας ώθηση μέσα στην ημέρα. Ένα βραστό αυγό είτε ως πρωινό είτε μετά το μεσημέρι, είναι ένα από τα ιδανικά σνακ, το οποίο μπορεί να μας κρατήσει σε εγρήγορση.

Ορίστε, την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείς “τι σνακ να πάρω στη δουλειά;”, έχεις μία ποικιλία τροφίμων που μπορούν να σου δώσουν την ενέργεια που χρειάζεσαι.

ΠΗΓΗ: shape.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ