Βίντεο: 40 κομμάντο πήγαν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν στο ξενοδοχείο που παραθέριζε - Πώς γλίτωσε

Στόχος των πραξικοπηματιών στην Τουρκία ήταν να δολοφονήσουν τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, αφού τα πρώτα λεπτά του πραξικοπήματος κομμάντο των στασιαστών επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο που παραθέριζε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα τρία ελικόπτερα, με 40 κομάντος, απογειώθηκαν από τη Σμύρνη με στόχο να εντοπίσουν τον Τούρκο πρόεδρο. Τα ελικόπτερα έφτασαν στο Μαρμαρίς και εκεί έγινε μάχη σώμα με σώμα με 100 αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων που φρουρούσαν τον Ερντογάν. 

Ωστοσο όπως φαίνεται ο Τούρκος Πρόεδρος είχε πληροφόρηση για την κίνηση των στασιαστών και την απόπειρα εναντίον του και την τελευταία στιγμή διέφυγε και κατέφυγε σε κοντινό σημείο, όπου βρισκόταν υπό την προστασία περίπου 100 ανδρών των ειδικών δυνάμεων.

Ακολούθησε πραγματική μάχη, μάλιστα οι πραξικοπηματίες έπληξαν με ρουκέτα από αεροσκάφος το ξενοδοχείο, ωστόσο ο Ερντογάν είχε διαφύγει. Τα σημάδια από τη μάχη που έγινε περιγράφει το πρακτορείο Anadolu, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με εικόνες του «βομβαρδισμένου» ξενοδοχείου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ