Στα ύψη ο υδράργυρος - Έως 38 βαθμούς η θερμοκρασία

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα αναμένουμε την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας και πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 34 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 38, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 38 και στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 33 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Τονίζεται πάντως ότι σε εσωτερικές περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας οι μέγιστες θα φτάσουν πρόσκαιρα στους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από τα βόρεια - βορειοδυτικά, φτάνοντας τα 5 και τοπικά στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ