Πάμε φεστιβάλ; Από τη Σαμοθράκη στους Παξούς, από τη Σκύρο στη Νίσυρο - 10 μουσικές συναντήσεις σε νησιά & δάση

Τα μουσικά φεστιβάλ του Αυγούστου βρίσκονται προ των πυλών, σε όλη τη χώρα. 

Κέφι, χαρά, μουσική και υπέροχα τοπία σε όλη την Ελλάδα. Ελάτε να δούμε τα πιο σημαντικά μουσικά φεστιβάλ του Αυγούστου, όπως τα παρουσιάζει η Lifo.gr.

 

Νεστόριο - 38ο River Party 
http://people.gr/riverparty 

Το μεγαλύτερο και πιο ιστορικό φεστιβάλ της Ελλάδας κλείνει τα 38 του χρόνια και το γιορτάζει από τις 3 έως τις 7 Αυγούστου. Βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία για τους επισκέπτες και τους κατασκηνωτές του, ανάμεσα σε καταρράκτες και δίπλα στο ποτάμι, στο Νεστόριο.

Στα 4 stages που διαθέτει θα ανέβουν ονόματα όπως oι Kadebostany (στη μοναδική τους φεστιβαλική εμφάνιση), Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Αγγελάκας, Σωκράτης Μάλαμας, Φίλιππος Πλιάτσικας, Κωστής Μαραβέγιας, Locomondo, Onirama, Μιχάλης Χατζηγιάννης. Τα εισιτήρια κοστίζουν από 50 ως 95 ευρώ. 

Νίσυρος - 634 λεπτά μέσα στο ηφαίστειο
www.sixdogs.gr/event/2478 

Ένα μοναδικό πείραμα που διοργανώνει το six d.o.g.s σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών. Σε έναν από τους μεγαλύτερους κρατήρες της κοιλάδας του ηφαιστείου στη Νίσυρο θα συναντηθούν 15 νέοι Έλληνες μουσικοί. Θα αυτοσχεδιάζουν για 10 ώρες και 34 λεπτά κυριολεκτικά πάνω από το ενεργό ηφαίστειο και κάτω από το φως της αυγουστιάτικης πανσέληνου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τη δύση του ηλίου την Πέμπτη 18 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί με την ανατολή την επόμενη ημέρα.

Μερικοί από αυτούς είναι οι: Γιάννης Αναστασάκης, Ταξιάρχης Γεωργούλης, Τάνια Γιαννούλη, Dead Gum, Μιχάλης Καλκάνης, KOSTADIS, Χρήστος Χονδρόπουλος, Σοφία Λαμπροπούλου, Sébastien Marteau, Ορέστης Μπενέκας, Στράτος Μπιχάκης κ.ά. Ένα απίθανο πρότζεκτ και εμπειρία ζωής για όσους συμμετέχουν αλλά και για όσους το παρακολουθήσουν από κοντά. 

 

Βλαχάτα Κεφαλονιάς - Saristra Festival 2016 
www.saristrafestival.gr

Το Saristra Festival διοργανώθηκε για πρώτη φορά με επιτυχία σε ένα χωριό-φάντασμα της Σάμης στην Κεφαλονιά, το 2012. Φέτος, έπειτα από τέσσερα χρόνια, επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό line-up. Στα ερείπια του Παλιού Χωρίου των Βλαχάτων Κεφαλονιάς, θα παίξουν για τρεις ημέρες, από την Παρασκευή 5 έως την Κυριακή 7 Αυγούστου οι: Γιάννης Αγγελάκας, Μonika, Παύλος Παυλίδης & Β-Μovies, Planet of Zeus, She Past Away, Mechanimal, Victory Collapse, Bazooka, Tendts, Selofan, Gioumourtzina, Lumiere, Ice_Eyes.

Σε συνεργασία με το Athens Video Art Festival παρουσιάζονται installations με έργα δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα θα γίνονται προβολές ταινιών και διαλέξεις. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα των νησιών του Ιονίου. Η είσοδος στις εκδηλώσεις και στις συναυλίες είναι δωρεάν. 

 

Σχίνο Κορινθίας Odyssia Festival  
www.odyssiafestival.com 

Στο τέλος του Αυγούστου έρχεται το πρώτο Odyssia Festival. Πήρε το όνομά του από τον Οδυσσέα του Ομήρου και είναι ένα νέο φεστιβάλ.Υπόσχεται 7 ημέρες καθαρής ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής. Τα μεγάλα ονόματα που πρωταγωνιστούν είναι, φυσικά, οι Harvey, Body & Soul, Gilles Peterson και François Kevorkian. Με 4 dancefloors και ένα custom-made ηχοσύστημα διά χειρός Bill Pal αλλά και ειδικά boat parties που οδηγούν το κοινό σε μυστικές παραλίες, υπόσχεται πραγματικά ξεχωριστές και αξέχαστες βραδιές. Από τις 30 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου. Τα εισιτήρια κοστίζουν από 30 ως 140 ευρώ.

 

Λήμνος - Reborn 2016  
www.rebornfestival.com

Η Λήμνος θα γεμίσει για δύο ημέρες ηλεκτρονικούς ήχους, στις 12 και 13 Αυγούστου. Το Reborn επιστρέφει, εγκαινιάζει και δεύτερο μουσικό stage και θα φιλοξενήσει φέτος πάνω από 25 καλλιτέχνες. Είναι η τέταρτη χρονιά που διοργανώνεται. Ειδικοί καλεσμένοι ο Ozgur Ozkan από την Τουρκία και η Evva S από το Μεξικό. House, progressive house, techno, dub, breaks και chillout είναι μερικά από τα είδη που θα ακουστούν και θα χορευτούν. Παράλληλα, θα υπάρχει μια σειρά από παράλληλες δράσεις, όπως γκράφιτι, γιόγκα κ.λπ. Το εισιτήριο του διημέρου κοστίζει μόνο 10 ευρώ, αν το προμηθευτείτε νωρίς. 

 

Γαλατάς, Σπέτσες και Πόρος - 6ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
www.saronicfestival.com 

Τέσσερα νησιά φιλοξενούν φέτος το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού που γίνεται από το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γερμανίας. Για πρώτη φορά στα 6 χρόνια διοργάνωσης του φεστιβάλ, στον Γαλατά, στις Σπέτσες και στον Πόρο προστίθενται και τα Κύθηρα, που θα φιλοξενήσουν σπουδαίες ερμηνείες των έργων των Brahms, Beethoven, Kodaly, Mozart, Janacek, Mendelssohn και Martinu. Από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου θα διεξαχθούν 8 συναυλίες μουσικής δωματίου από δέκα διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες για τους φίλους της κλασικής μουσικής και όχι μόνο. Τα εισιτήρια κοστίζουν από 15 ως 80 ευρώ. 

Παξοί - Paxos Festival 2016
http://paxosfestival.org.uk

Ένα από τα μακροβιότερα καλοκαιρινά φεστιβάλ κλείνει φέτος τα 30 του χρόνια. Φέτος είναι αφιερωμένο, εκτός των άλλων, στα έργα μουσικής δωματίου. Με αφορμή τους εορτασμούς, τα φώτα πέφτουν στην παρέα του Jeremy Young. Οι Benyounes Quartet επιστρέφουν για 4 συναυλίες που θα διεξαχθούν από τις 27 Αυγούστου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου. Είναι η τελευταία φορά που θα έχει την παρούσα μορφή, επιφυλάσσοντάς μας εκπλήξεις για το μέλλον. 

Άγιος Νικόλαος - Reggae Vibes Music Festival 
http://reggaevibes.gr

Η παραλία του Αλμυρού στον Άγιο Νικόλαο το Σάββατο 30 Ιουλίου υποδέχεται τον «τρελό καθηγητή» της dub από τη μακρινή Γουιάνα, Mad Professor, για μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στους εξωτικούς ήχους. Μαζί του στο μικρόφωνο η Sister Aisha αλλά και οι Μc Brother Culture και οι δικοί μας Professor Skank, Mc Yinka, SKG Dub Alliance. Τη βραδιά ανοίγει με DJ set ο Daddy Vertigo, ενώ θα υπάρχουν και ζωντανά κρουστά από τους Εν Ρυθμώ. Ένα μικρό φεστιβάλ που ξεκίνησε από ένα beach party και εδώ και 10 χρόνια δίνει το στίγμα του στην καλοκαιρινή διασκέδαση. Η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ. 

Σαμοθράκη-  Pulsar Festival 2016 
www.pulsarfestivalgreece.com 


Το Pulsar κλείνει τα 3 και το γιορτάζει στον πολιτιστικό χώρο «Εργοστάσιο», στην Καμαριώτισσα της Σαμοθράκης, από τις 4 ως τις 7 Αυγούστου 2016. Πιστό στον πιο εναλλακτικό χαρακτήρα του, φέτος έχουν την τιμητική τους η ψυχεδέλεια, το neogarage, οι κιθάρες αλλά και η ηλεκτρονική πειραματική μουσική. Πάνω στη σκηνή θα ανέβουν συγκροτήματα και μουσικοί όπως οι Jesterdays, St. Atom Heart, One Man Drop αλλά και οι Λευτέρης Μουμτζής, Σοφία Σαρρή και Μπάμπης Παπαδόπουλος. Τα εισιτήρια κοστίζουν από 12 ως 30 ευρώ.

Σκύρος Secret Sound Festival 2016
secretsoundfestival.com 

Το Secret Sound Festival ξεκινάει στις 31 Ιουλίου. Αυτήν τη φορά γίνεται στην όμορφη Σκύρο και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Αυγούστου. Έχει ένα από τα πιο δυνατά line-ups του καλοκαιριού, με τους Βρετανούς Dub Pistols να είναι οι headliners, αλλά και με τους Βερολινέζους iLLBiLLY HiTEC, που εμφανίζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Μαζί τους θα είναι οι Fundracar, SKG Dub Alliance, Dub Riots, Manjah, Kill Emil & Mamalleta, ο Άγγλος Cut La Vis και ο Blend Mishkin. Δεν θα λείπουν και οι Lion's Soul Dancehall Crew με τις χορογραφίες τους, που δίνουν έναν έξτρα πιο χορευτικό ρυθμό. Τα εισιτήρια για το διήμερο κοστίζουν από 25 ως 30 ευρώ. 

Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ