Ιερά Σύνοδος: Πληρώσαμε συνολικά 3,5 εκατ. για φόρους στο δημόσιο

Στα 3,5 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό, το οποίο πλήρωσε η Εκκλησία της Ελλάδος για φόρους.

Ενώ 1,5 εκατ. μείον είναι σε έσοδα - έξοδα, όπως επισημαίνεται στο ανακοινωθέν, το οποίο εξέδωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μετά τη διήμερη συνεδρία της. Ειδικότερα, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, συνήλθε χθες και σήμερα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και στο ανακοινωθέν, το οποίο εξεδόθη αναφέρονται τα εξής:

 

«Κατά τη χθεσινή και τη σημερινή Συνεδρία: Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

 

Ακολούθως ενημερώθηκε: α) Περί του θέματος των τεχνολογικών εκείνων μέσων (hardware-software), διά των οποίων εξασφαλίζεται η ορθή λειτουργία του ιστοτόπου του Ιστορικού Αρχείου της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΙΑΕΕ).

 

β) Περί της προόδου υλοποιήσεως του Προγράμματος Ψηφιοποιήσεως υπό τον τίτλον: «Ψηφιοποίηση του Ιστορικού Αρχείου της Εκκλησίας της Ελλάδος και δημιουργία – παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προστιθεμένης αξίας». γ) Περί του εγγράφου του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας, Ουκρανίας και Κ.Α.Κ. επί θέματος: «Επίσημη πρόσκληση σε κοινή επιτροπή περί Θρησκευτικού Τουρισμού». δ) Περί της από 21.7.2016 ανακοινώσεως του Υπουργείου Δικαιοσύνης δια την αποποινικοποίησιν της κακοβούλου βλασφημίας και της προσβολής των Θείων». ε) Περί Καταρτίσεως του τελικού Πίνακος Κληρικών, υποψηφίων προς εγγραφήν εις τον Κατάλογον των προς Αρχιερατείαν εκλογίμων.

 

Η ΔΙΣ ενέκρινε τον Απολογισμό Εσόδων - Εξόδων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος του διαχειριστικού έτους 2015, ο οποίος συνοπτικά έχει ως εξής:

Έσοδα: 8.937.238,39 ευρώ

Έξοδα: 10.468.737,54 ευρώ

Διαφορά Χρήσεως: - 1.531.499,15 ευρώ

 

Ιδιαιτέρως σημειώνεται ότι για την πληρωμή φόρων δαπανήθηκαν 3.436.438,01 ευρώ, εκ των οποίων για πληρωμή του:

1. Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) 2.756.992,39 ευρώ

2. Φόρου επί μισθωμάτων 137.608,71 ευρώ

3. Εκτάκτου ειδικού τέλους δομημένων επιφανειών 91.624,28 ευρώ

 

Στο τέλος της Συνεδρίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τα Συνοδικά Μέλη της απελθούσης 159ης Συνοδικής Περιόδου για την άριστη συνεργασία. Λαμβάνοντας τον λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός ευχαρίστησε εκ μέρους των Συνοδικών Μελών τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, τον Θεοφιλέστατο Αρχιγραμματέα και τους Γραμματείς της Ιεράς Συνόδου. Η επόμενη Συνεδρία της Διαρκούς

 

Ιεράς Συνόδου της 160ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την νέα σύνθεσή της, ορίσθηκε για το χρονικό διάστημα από της 5ης έως και της 7ης Σεπτεμβρίου 2016.Τέλος η ΔΙΣ έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της ημερησίας διατάξεως».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ