Υπέκυψε στα τραύματά του ο 10χρονος Αλί, ο μεγαλύτερος αδελφός του Ομράν, που έγινε "σύμβολο" της φρίκης στη Συρία

Υπέκυψε στα τραύματά του ο 10χρονος Αλί, ο μεγαλύτερος αδελφός του μικρού Ομράν, του τετράχρονου αγοριού από τη Συρία η φωτογραφία του οποίου έκανε τον γύρο του κόσμου.

«Ο Αλί, ηλικίας 10 ετών, υπέκυψε χθες Σάββατο στα τραύματά του. Είχε τραυματιστεί βαριά στον ίδιο βομβαρδισμό που τραυματίστηκε και ο Ομράν, τη 17η Αυγούστου στο Χαλέπι», ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Κέντρο Τύπου του Χαλεπιού, μία οργάνωση δημοσιογράφων που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, επιβεβαίωσε τον θάνατο του Αλί και ανήρτησε στο διαδίκτυο βίντεο με τον γιατρό που προσέφερε φροντίδες στο αγοράκι να επιβεβαιώνει πως το παιδί απεβίωσε.

Στο Χαλέπι, τη μεγαλούπολη της βόρειας Συρίας, διεξάγονται σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί και μάχες ανάμεσα στα στρατεύματα του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και αντικαθεστωτικών ανταρτών.

Συνολικά, ο πόλεμος έχει πλήξει 8,4 εκατομμύρια παιδιά στη Συρία, δηλαδή πάνω από το 80% του συνόλου, που είτε βρίσκονται στην πατρίδα τους είτε έχουν μετατραπεί σε προσφυγόπουλα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της UNICEF. Περισσότεροι από 290.000 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους στον εμφύλιο της Συρίας, που ξέσπασε τον Μάρτιο του 2011.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ