Ρέντσι στο δείπνο εργασίας με Μέρκελ και Ολάντ: Η Ευρώπη δεν έχει τελειώσει μετά το Brexit

Η Ευρώπη «δεν έχει τελειώσει» μετά το Brexit, διεμήνυσε σήμερα ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Ρέντσι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από το αεροπλανοφόρο Τζουζέπε Γκαριμπάλντι, στα ανοικτά της ιταλικής νήσου Βεντοτένε.

«Πολλοί πίστεψαν μετά το Brexit ότι η Ευρώπη τελείωσε. Αυτό δεν ισχύει», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, λίγο προτού παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας μαζί με την Μέρκελ και τον Ολάντ, με τους οποίους θα συζητήσει τους τρόπους που η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσει να κάνει μια νέα αρχή, μετά το σοκ της απόφασης των Βρετανών πολιτών να εγκαταλείψουν την Ένωση.

 

Ολάντ: Κινδυνεύουμε με διαίρεση

«Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, είναι ο κατακερματισμός, η διαίρεση» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

 

Μέρκελ: Πρέπει να κάνουμε περισσόερα για την εσωτερική ασφάλεια

Η Ανγκελα Μέρκελ επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για την εσωτερική ασφάλεια της ΕΕ. Οπως είπε, η προσφυγική κρίση με την οποία είναι αντιμέτωπη η ΕΕ θα είναι στην ατζέντα των συνομιλιών του δείπνου εργασίας στο οποίο παρακάθησαν αμέσως μετά οι τρεις ηγέτες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ