Guardian: "Η Αθήνα έχει εκνευρίσει τους εταίρους της" - Νέα αντιπαράθεση

Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία νέα αντιπαράθεση με τους πιστωτές της, τη στιγμή που δημοσιεύματα θέλουν της χώρες της ευρωζώνης να μην είναι διατεθειμένες να προχωρήσουν στην απελευθέρωση περαιτέρω χρημάτων, αναφέρει σε δημοσίευμά του ο βρετανικός Guardian.

«Η Αθήνα έχει εκνευρίσει τους εταίρους της στην ευρωζώνη εφαρμόζοντας μόνο 2 από τις 15 μεταρρυθμίσεις που ήταν όροι για το πακέτο διάσωσης της περασμένης χρονιάς», σημειώνει η βρετανική εφημερίδα και προσθέτει:

 

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που μίλησαν στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ανέφεραν ότι η Ελλάδα έχει καθυστερήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, εντείνοντας την ενόχληση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που θα συζητήσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί την Παρασκευή.

 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, το Eurogroup δεν αναμένεται να εκγρίνει την εκταμίευση των υπόλοιπων χρημάτων της δόσης έως το τέλος του χρόνου. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής από τη δόση των 10,3 δισ. έχουν εκταμιευθεί 7,5 δισ.

 

Ο Guardian επισημαίνει ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια, η κρίση έχει πλήξει έντονα τους Έλληνες, με την ανεργία να παραμένει σε επίπεδα ρεκόρ και περίπου 1,6 εκατ. ανθρώπους να βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ