Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης: Στη συμπρωτεύουσα ο Αλ. Τσίπρας - Επισκέφθηκε τα έργα του Μετρό - Το βράδυ η ομιλία του

Το πρόγραμμα της κυβέρνησης για μια "δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη" αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στα εγκαίναι της 81η Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός  θα μιλήσει από το βήμα της ΔΕΘ στις 20.00, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να κάνει και απολογισμό του έργου της κυβέρνησης, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη νίκη του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη.

Το μετρό Θεσσαλονίκης ξαναμπήκε στις ράγες, δήλωσε ο κ.Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο του μετρό, στη Νέα Ελβετία Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα έργο πνοής για τους Θεσσαλονικείς, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε, επίσης, την αισιοδοξία ότι το έργο αυτό, που αποτελεί επίσης ένα σημαντικό αναπτυξιακό μήνυμα για τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τη χώρα θα ολοκληρωθεί στα χρονοδιαγράμματα που έχουν καθοριστεί.

Με καθυστέρηση μισής ώρας ξεκίνησε η συνάντηση  με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αρκάντι Ντβορκόβιτς. 

Ελλάδα και Ρωσία έχουν κοινές παραδόσεις, συνεργάζονται με αλληλοκατανόηση και μπορούν να έχουν κι ένα σημαντικό μέλλον, είπε ο κ. Τσίπρας και καλωσόρισε τον κ. Ντβορκόβιτς στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι η Ρωσία. Ακολούθως ευχήθηκε να στεφθεί με επιτυχία η παρουσία της Ρωσίας στη διοργάνωση.

''Θα έρχομαι στη Διεθνή Έκθεση να κάνω απολογισμό του κυβερνητικού έργου κάθε χρόνο μέχρι το 2019'', σημείωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παραπέμποντας στις δηλώσεις του ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετία.

Το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας θα γευματίσει με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Την Κυριακή, στη 1 μετά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Την αντίθεση τους στην πολιτική της κυβέρνησης θα διαδηλώσουν τα συνδικάτα που έχουν προγραμματίσει συλλαλητήρια στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ), στην πλατεία Αριστοτέλους (ΠΑΜΕ) και στην Καμάρα (σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ