Κατέθεσε η σύζυγος του Αλ. Βέλιου: "Σεβαστείτε τον πόνο μου" - Θα γίνει εκταφή; Ποιος τον βοήθησε για το μοιραίο

Η σύζυγος του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου, Νάντια Γερολυμάτου, άνοιξε τον κύκλο των καταθέσεων που λαμβάνουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για την διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων στον θάνατο του δημοσιογράφου.

 

Η ταλαιπωρημένη γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε μία πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς, οι οποίοι την ρώτησαν για τις συνθήκες θανάτου του συζύγου της και κυρίως για τις αναφορές ενδεχόμενης υποβοηθούμενης ευθανασίας και παρουσία τρίτων σε αυτή.

 

Η ίδια φέρεται να δήλωσε πως δεν βρισκόταν δίπλα του όταν άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ όταν βρέθηκε δεν αντελήφθη την ύπαρξη κάποιας σύριγγας ή άλλου σκευάσματος που μπορεί να έκανε χρήση ο σύζυγό της.

 

Η κα. Γερολυμάτου φέρεται να επεσήμανε την δύσκολη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και την ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών από την απώλεια του 63χρονου δημοσιογράφου, ενώ επιφυλάχθηκε να επανέλθει όταν μπορέσει, προκειμένου να δώσει λεπτομερέστερη κατάθεση. Σε δήλωσή της η σύζυγος του δημοσιογράφου είπε: «Ας σεβαστούν όλοι τον πόνο μου».

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση καλούνται να ερευνήσουν το ενδεχόμενο υποβοηθούμενης ευθανασίας (συνέργειας σε αυτοκτονία) με την χορήγηση ειδικής ένεσης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο δικαστικός λειτουργός.

 

Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις πως κάποιος έδωσε ή έκανε στον Αλέξανδρο Βέλιο, ένεση προκειμένου να επισπεύσει το μοιραίο, δεν αποκλείεται ο δικαστικός λειτουργός να δώσει εντολή εκταφής της σορού του άτυχου δημοσιογράφου για να γίνουν οι απαραίτητες τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Και αυτό θα γίνει γιατί σε αρχικό στάδιο, οι «αμήχανοι» αστυνομικοί του τόπου διαμονής του 63χρονου δημοσιογράφου, δεν φαίνεται να σχημάτισαν δικογραφία για αυτοκτονία και δεν παραγγέλθηκε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

 

 Οι αρμόδιοι αξιωματικοί μετά την πρώτη κατάθεση της συζύγου, αναμένεται να κάνουν το ίδιο με κάποιους γιατρούς που φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα φίλου και συναδέλφου του Αλέξανδρου Βέλιου, να του είχε υποσχεθεί βοήθεια με ειδική ένεση για την ευθανασία, όπως επιθυμούσε ο 63χρονος δημοσιογράφος.

Το ίδιο θα γίνει με δημοσιογράφους, με τους οποίους ο Αλέξανδρος Βέλιος βρισκόταν σε επαφή το τελευταίο χρονικό διάστημα και με άτομα του φιλικού του περιβάλλοντος.

 

Αν από αυτό τον κύκλο καταθέσεων, κριθεί πως υπήρχε βοήθεια στην υλοποίηση της επιθυμίας του Αλέξανδρου Βέλιου, να πεθάνει όποτε εκείνος ήθελε, τότε δεν αποκλείεται να κριθεί αναγκαία η εκταφή της σορού του προκειμένου να γίνουν εργαστηριακές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί αν είχε λάβει κάποια φαρμακευτική ή άλλη ουσία που προκάλεσε ή επέσπευσε τον θάνατό του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ