Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ: Νεκρός από πυρά ένας 13χρονος - Κρατούσε αεροβόλο πιστόλι

Ένα νέο περιστατικό αστυνομικής βίας έρχεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

Οι Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν το βράδυ της Τετάρτης, στο Κολόμπους, στις βόρειες ΗΠΑ, τον 13χρονο Τάιρι Κινγκ, ο οποίος φέρεται να  κουβαλούσε πάνω του ένα αεροβόλο πιστόλι.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του έφηβου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αστυνομικοί εστάλησαν στο σημείο του περιστατικού στις 19:42 τοπική ώρα, μετά από πληροφορίες ότι είχε διαπραχθεί ένοπλη ληστεία με περίστροφα, στην οποία εμπλέκονταν πολλοί ύποπτοι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τρεις άνδρες τα χαρακτηριστικά των οποίων έμοιαζαν με την περιγραφή που είχε δώσει το φερόμενο θύμα σχετικά με τους δράστες.

Όταν επιχείρησαν να τους μιλήσουν, δύο εξ αυτών το έβαλαν στα πόδια και οι αστυνομικοί άρχισαν να τους καταδιώκουν. Σε ένα σοκάκι σε κοντινή απόσταση, ενώ οι αστυνομικοί «προσπαθούσαν να τους συλλάβουν ο ένας εξ αυτών έβγαλε ένα πιστόλι από τη ζώνη του. Ένας εκ των αστυνομικών πυροβόλησε πολλές φορές και τραυμάτισε τον ύποπτο»

Κανείς εκ των αστυνομικών που ενεπλάκησαν ούτε ο δεύτερος ύποπτος τραυματίστηκε, διευκρινίζουν οι αρχές.

Τα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας εντόπισαν στο σημείο της τραγωδίας «κάτι που έμοιαζε με ένα περίστροφο», το οποίο αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν αεροβόλο με λέιζερ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ