Ένα απίθανο & εύκολο Ινδικό κοτόπουλο Κόρμα μας φτιάχνει ο Άκης Πετρετζίκης μόνο με ένα τηγάνι

Ο Άκης φέρνει στην κουζίνα μας... άρωμα Ινδίας!

Συστατικά
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
20-30 γρ. φρέσκο τζίντζερ
2 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
2 κ.σ. απαλό κάρυ σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
χυμό και ξύσμα από 1-2 λάιμ
3 φιλέτα κοτόπουλο στήθος με δέρμα χωρίς κόκκαλο
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. γάλα καρύδας
1 κ.σ. μέλι
φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε με

ρύζι μπασμάτι
αμύδγαλα φιλέ
φέτες λάιμ
αλάτι
πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
H συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολη, γρήγορη και χρειάζεται μόνο ένα τηγάνι.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τριμμένο τζίντζερ (παίρνουμε μόνο ότι βγαίνει από την ξύστρα και όχι ότι μένει πάνω) το ελαιόλαδο, το απαλό κάρυ, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύσμα από 2 λάιμ.
Βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ένα βαθύ τηγάνι να κάψει.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες 2 x 2 εκ., το προσθέτουμε στην μαρινάδα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Άμα δούμε ότι είναι πολύ στεγνό το τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε μέχρι να καραμελώσει το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε τον χυμό από 1-2 λάιμ.
Σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος και το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 10 λεπτά.
Αφού η σάλτσα μας έχει πήξει αλλά όχι εξατμιστεί αφαιρούμε από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μέλι και ανακατεύουμε.
Χοντροκόβουμε κόλιανδρο και ρίχνουμε τον περισσότερο μέσα, όπως και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, επιπλέον αμύδγαλα φιλέ, φέτες λάιμ, αλάτι και πιπέρι.

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ