Good news: Εκατοντάδες μητέρες θήλασαν τα μωρά τους στο Ζάππειο (φωτό) - Αυξημένα τα ποσοστά στην Ελλάδα

Με εκατοντάδες μητέρες και μωρά πλημύρισε ο προαύλιος χώρος του Ζαππείου Μεγάρου, με αφορμή τον 7ο Πανελλήνιο Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό. 

Μητέρες από όλη την Αττική συναντήθηκαν σήμερα στο συντριβάνι του Ζαππείου και θήλασαν δημόσια τα παιδιά τους, ταυτόχρονα με χιλιάδες άλλες που συμμετείχαν εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν σε περισσότερες από 50 πόλεις του κόσμου, με αφορμή την Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού. 

Για την Αττική την διοργάνωση έχει αναλάβει η «Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αττικής» και είναι υπεύθυνη για την καταμέτρηση των θηλαζουσών γυναικών. 

«Σε αυτή τη γιορτή μας δίνεται η αφορμή μητέρες-μέλη των ομάδων του Δικτύου μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, από μητέρα προς μητέρα» αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Ομάδας Εθελοντών.  

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό και έγιναν συζητήσεις σχετικές με το θέμα του θηλασμού αλλά υπήρχε και διαμορφωμένος χώρος για παιχνίδι για τα παιδιά. 

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ η Διεθύντρια Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και Υπεύθυνη του Εθνικού Προγράμματος Προαγωγής Μητρικού Θηλασμού «Αλκυόνη» Ιωάννα Αντωνιάδου, στην Ελλάδα, από το 2011 και μετά, παρατηρείται σημαντική αύξηση του μητρικού θηλασμού, στην οποία μάλιστα έχει συντελέσει και η κρίση. 

Όπως αναφέρει η διακεκριμένη παιδίατρος , μετά τα θλιβερά ποσοστά θηλασμού στο 0,8% τον έκτο μήνα του βρέφους, που διαπίστωσε στοχευμενη μελέτη του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού το 2009, υπήρξε μία μεγάλη κινητοποίηση από το 2011 με το πρόγραμμα ΑΛΚΥΟΝΗ και μια σειρά από δράσεις με φορείς, πολιτεία, μητέρες, γιατρούς και επαγγελματίες υγείας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ