Μιχάλης Χατζηγιάννης: Αθώος στα ποινικά, δεν επιστρέφονται τα πρόστιμα, τον ξαναψάχνουν από την αρχή

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης,δεν είναι η κλασσική περίπτωση του μέσου φορολογούμενου, μιας και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής!

 

 

 

 

 

 

Από την άλλη, είναι η αντιπροσωπευτική περίπτωση μιας μεγάλης κατηγορίας πολιτών που καλούνται εν ολίγοις να αποδείξουν πως δεν είναι ελέφαντες.

Ο λόγος; Έχει δικαιωθεί – μέχρι στιγμής - σε όλες τις δικαστικές μάχες για την υπόθεση της φοροδιαφυγής (διοικητικά και ποινικά) αλλά το δημόσιο βρίσκει και πάλι τους τρόπους να τον φέρνει σε θέση απολογούμενου.

Αυτό άλλωστε είναι το μόνιμο πρόβλημα όλων των πολιτών που βλέπουν να δικαιώνονται  από τα δικαστήρια όμως η καυτή ανάσα του κράτους είναι στο σβέρκο τους. 

Αθωώσεις

- Προ ημερών το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την απαλλαγή του από την κατηγορία της φοροδιαφυγής, σχετικά με το ποινικό σκέλος της υπόθεσης που αφορά σε εμβάσματα ύψους 5,3 εκατ. ευρώ που μεταφέρθηκαν στην Κύπρο το χρονικό διάστημα 2010 -2011. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί και με την οποία προτάθηκε η αθώωση του Μιχ. Χατζηγιάννη. 
 
- Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό το Διοικητικό Εφετείο είχε ακυρώσει το πρόστιμο που έχει επιβληθεί στον μουσικό για το επίμαχο ποσό. Τότε, είχε υποστηριχθεί από την πλευρά Χατζηγιάννη πως ο τραγουδιστής μετέφερε σε δύο λογαριασμούς του το ποσό των  5,3 εκατ. ευρώ, τα οποία σε κάθε περίπτωση, ήταν φορολογημένα και νόμιμα. Συνεπώς σύμφωνα με την απόφαση θα έπρεπε να του επιστραφούν όλα τα χρήματα που κατέβαλλε ως πρόστιμα. 

Η απάντηση του Δημοσίου

-Αντ΄ αυτού, το Δημόσιο όχι μόνο δεν του έχει επιστρέψει δεκάρα τσακιστή (όπως είπαν οι δικηγόροι του) αλλά ήδη  έχει ασκήσει αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου. Στο σκαμνί με το ζόρι δηλαδή...

- Παράλληλα διατάχθηκε και έλεγχος από την Εφορία Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) για τα προηγούμενα χρόνια και συγκεκριμένα την περίοδο 2000 - 2009, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα λεφτά έχουν δηλωθεί και έχουν φορολογηθεί.

- Το οξύμωρο είναι πως για την  ίδια υπόθεση για την οποία απαλλάχτηκε εκκρεμεί κι άλλο ποινικό σκέλος (!!!) που αφορά την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, για τα ίδια (!!!) εμβάσματα για τα οποία όμως το άλλο δικαστήριο τον αθώωσε! 

- Ο τραγουδιστής είχε ασκήσει έφεση στο συγκεκριμένο βούλευμα και η εισαγγελέας Εφετών Ευσεβία Κορμηκιάρη πρότεινε απόρριψη της έφεσης για τυπικούς λόγους. Το Συμβούλιο Εφετών διαφώνησε και έστειλε τη δικογραφία πίσω στην εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει στην ουσία την υπόθεση και να προτείνει την παραπομπή του ή μη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα. Το πιθανότερο είναι βέβαια πως θα απαλλαγεί. Αλλά μετά από όλα αυτά μπορεί κανείς να είναι σίγουρος; 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ