Οι συγκλονιστικές ιστορίες & λεπτομέρειες των ανθρώπων που δεν πήραν την μοιραία πτήση της Κολομβίας

Πρόκειται για αυτούς που γλίτωσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.
 

Πρώτος ο Gelson Merisio, νομοθέτης της Σάντα Καταρίνα και φανατικός θαυμαστής της Σαπεκοένσε. Ο 50χρονος δήλωσε σε βραζιλιάνικα ΜΜΕ ότι σκόπευε να ταξιδέψει στη Μεντεγίν για να δει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα στο Copa Sudamaricana. Ο 50χρονος, όμως, δεν κατάφερε να προλάβει την πτήση του λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. «Θέλω να είμαι σαφής. Παρότι είχα προγραμματίσει να πετάξω με το αεροσκάφος που μετέφερε τελικά την ομάδα, αποφάσισα να μην το κάνω λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων» έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. 

Λίγο μετά, μόλις αντελήφθη το μέγεθος της τραγωδίας έσπευσε να συλλυπηθεί τους οικείους των θανόντων. 

Στο αεροσκάφος επρόκειτο να επιβιβαστεί και ο δημοσιογράφος Ivan Carlos Agnoletto, που παραχώρησε τη θέση του στον συνάδελφό του Gelson Galliotto που πάντα ήθελε να καλύψει έναν τόσο μεγάλο ματς.

«Πραγματικά πονάω όταν σκέφτομαι ότι ο Θεός μπορεί να μην με είχε σώσει» είπε ο Agnoletto στην εφημερίδα Globo, και συμπλήρωσε: «Ηταν προγραμματισμένο να καλύψω τον αγώνα αλλά ήταν όνειρο του συναδέλφου μου να καλύψει έναν διεθνή τελικό… Όταν είπα στον Gelson Galiotto ότι μπορούσε να πάρει την θέση μου, δεν μπορούσε να το πιστέψει. “Αλήθεια; Θα πάω;” μου είπε… Ηταν το όνειρό του». 

Ο Agnoletto δεν είχε ενημερωθεί για την συντριβή του αεροσκάφους μέχρι που η γυναίκα του άρχισε να δέχεται «μπαράζ» τηλεφωνημάτων από φίλους και γνωστούς που έπαιρναν για να την συλλυπηθούν. 
«΄Ηταν σαν να είχα πεθάνει… Πήγα στην τηλεόραση και είδα ότι το αεροσκάφος είχε καταπέσει…» είπε. 

Μία σύσκεψη έσωσε τη ζωή του δημάρχου της Chapeco Luciano Buligon αλλά και του προέδρου της ομάδας David de Nes Filho. Και οι δύο είχαν εισιτήρια για τη μοιραία πτήση αλλά δεν πρόλαβαν να επιβιβαστούν καθώς βρίσκονταν σε σύσκεψη στο Σάο Πάολο. «Μόνο ο Θεός μπορεί να εξηγήσει αυτά τα πράγματα και πώς έμειενα πίσω» δήλωσε ο δήμαρχος στη Globo, και συνέχισε: «Είναι η μεγαλύτερη τραγωδία που έχει βιώσει η πόλη  Chapeco. Ζήσαμε μια στιγμή έκστασης με την ποδοσφαιρική μας ομάδα». 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ