Άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της ΝΔ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Marc - Στις 15,4 μονάδες η διαφορά

Διαφορά 15,4 ποσοστιαίων μονάδων ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει νέα δημοσκόπηση.

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η Νέα Δημοκρατία προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 30,5%, έναντι μόλις 15,1% του κυβερνώντος κόμματος.

Η  διαφορά μεγαλώνει σταθερά, κάτι που οφείλεται στην απευθείας μετακίνηση ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, ενώ πλέον 1 στους 2 πολίτες θέλει -για πρώτη φορά- κυβέρνηση με κορμό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης, 59,3% των αναποφάσιστων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ δεν επιστρέφει στο κόμμα, ενώ σε ποσοστό 65% οι ερωτηθέντες είπαν πως ήταν λάθος το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα. Σημαντικό είναι και το ότι ένα ποσοστό 67% από όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ κρίνει αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης.  

Η Χρυσή Αυγή διατηρεί σταθερά την τρίτη θέση με ποσοστό 6,74%, με το ίδιο ποσοστό όμως εμφανίζεται και το ΚΚΕ (6,74%), ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει ποσοστό 5,26%.

Σε δεύτερη δημοσκόπηση, της εταιρείες  TO THE POINT για την  «Μακεδονία της Κυριακής», που αφορά τις 4 περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας , η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στις  17,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση, η ΝΔ λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου 37,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20%, η Χρυσή Αυγή 9,9%, το ΚΚΕ 7,3%, η ΔΗ.ΣΥ.(ΠΑΣΟΚ) 4,7%, η Ενωση Κεντρώων 3,5%, το Ποτάμι 2,7% και οι ΑΝΕΛ 1,9%.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ