Story of the day: Η μυθιστορηματική ζωή του Ρόνι Μπιγκς, του αρχηγού της Μεγάλης Ληστείας του τρένου -50 χρόνια πέρασαν από το φιάσκο μιας παρέας 15 μικροαπατεώνων (φωτό & βίντεο)

Τρεις τα χαράματα της 8ης Αυγούστου 1963: ο Τζακ Μιλς, οδηγός της αμαξοστοιχίας του Βασιλικού Ταχυδρομείου που εκτελεί το δρομολόγιο Γλασκώβη - Λονδίνο, διακρίνει μέσα στο πυκνό σκοτάδι και ενώ διέρχεται από το Sears Crossing έναν κατακόκκινο σηματοδότη να του υποδεικνύει ότι πρέπει να σταματήσει. Εναν σηματοδότη που όπως γνώριζε από τις δεκάδες φορές που είχε κάνει τη διαδρομή, θα έπρεπε να είναι πράσινος, καθώς δεν υπήρχε λόγος για στάση. Τι θα είχε συμβεί αν απέδιδε το κοκκίνισμά του σε βλάβη και συνέχιζε κανονικά τη διαδρομή του; Θα είχε αποτρέψει μια από τις μεγαλύτερες ληστείες όλων των εποχών. Ομως τράβηξε φρένο. Για να δει μια ομάδα αγνώστων να εισβάλλουν στον συρμό φορώντας μάσκες, σκουφιά του σκι και κράνη και να αφαιρεί 121 ταχυδρομικούς σάκους με 2,3 εκατομμύρια στερλίνες, όπως γράφει το tovima.gr.



17η Νοεμβρίου 2011: Ο Ρόνι Μπιγκς, ο διασημότερος από τους συμμετέχοντες στη «Μεγάλη ληστεία του τρένου», παρουσιάζει την αναθεωρημένη αυτοβιογραφία του με τίτλο (σε ελεύθερη μετάφραση) «Ενας άνδρας αποκαλύπτεται: η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», παραμένοντας προκλητικός και στη δύση της ζωής του: ένας γέροντας που αν και η κλονισμένη υγεία του δεν του επέτρεπε να μιλήσει (επικοινωνούσε σχηματίζοντας λέξεις με τη χρήση ειδικής συσκευής) «καμάρωνε» πάντα για τον έκλυτο βίο του.



Ως προκλητικά αμετανόητος κατηγορείται και σήμερα, πενήντα χρόνια μετά τη ληστεία. Την ίδια στιγμή η ιστορία του και η ιστορία των συνεργατών του στο κόλπο εξακολουθούν να εμπνέουν συγγραφείς, σεναριογράφους, σκηνοθέτες και όχι μόνο, με τα στούντιο του ITV1 να προσθέτουν εσχάτως στην πλούσια παραγωγή των προηγούμενων χρόνων (βιβλία, ταινίες, βιντεοπαιχνίδια, τραγούδια) και το βασισμένο στη ζωή του σίριαλ «Mrs Biggs».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ