Απίθανη καταγγελία από σύμβουλο του Ερντογάν: "Οι Ευρωπαίοι σεφ που επισκέπτονται την Τουρκία είναι κατάσκοποι"

Ο  Γιγκίτ Μπουλούτ, σύμβουλος για θέματα οικονομικών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που είχε καποτε δηλώσει πως γίνονται τηλεπαθητικές επιθέσεις εναντίον του Τούρκου Προέδρου, "ξαναχτύπησε"!

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο του συμβούλου μπήκαν οι διάσημοι ευρωπαίοι σεφ.

Σύμφωνα με όσα "αποκάλυψε" ο κ. Μπουλούτ στο κανάλι  A Haber οι ευρωπαίοι μάγειρες που ταξιδεύουν στην Τουρκία σε αναζήτηση τοπικών σπεσιαλιτέ για τις τηλεοπτικές τους εκπομπές δεν είναι τίποτα άλλο παρά κατάσκοποι!

«Τις προάλλες έβλεπα μια εκπομπή σε ένα τηλεοπτικό κανάλι. Ένας Άγγλος και ένας Ιταλός [...] κάνουν βόλτες από χωριό σε χωριό, μαγειρεύουν φαγητά και ανακαλύπτουν τις απολαύσεις της Ανατολίας» είπε το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Μπουλούτ. «Νομίζετε ότι το κάνουν μόνο για το συμφέρον τους;» 

Ο Γιγκίτ Μπουλούτ φαίνεται πως μιλούσε για τη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή «Από την Ευρώπη στην Ανατολία», η οποία φέρνει επί σκηνής δύο σεφ, έναν Ολλανδό κι έναν Ιταλό, που διατρέχουν την Τουρκία αναζητώντας γαστρονομικούς θησαυρούς.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο, οι «κατάσκοποι» αυτοί επωφελούνται από τα αισθήματα φιλοξενίας των τοπικών πληθυσμών για να... επιτύχουν τους σκοπούς τους.

«Οι συμπατριώτες μας είναι ευκολόπιστοι», είπε ο κ. Μπουλούτ εκφράζοντας τη λύπη του γι' αυτό, «τους ανοίγουν την πόρτα τους, τους αφηγούνται τα μυστικά τους, τους λένε πού βρίσκεται η τοπική στρατιωτική βάση, οι αποθήκες πυρομαχικών».

Αφού κάλεσε τους συμπολίτες του να μην «κοιμούνται», δήλωσε: «Να είτε προσεκτικοί [...] Κι ας μην μου απαντήσει κανείς πως πρόκειται για μια θεωρία συνωμοσίας ή πως υπερβάλλω!».

Ο  Γιγκίτ Μπουλούτ προειδοποίησε πέρυσι ότι θα πρέπει να περάσει πάνω από το πτώμα του όποιος επιχειρήσει απόπειρα κατά της ζωής του προέδρου, προσθέτοντας πως έχει στην κατοχή του «δύο περίστροφα και εκατοντάδες σφαίρες» έτοιμα προς χρήση. Η πιο μεγάλη του "αποκάλυψη" πάντως ήταν όταν το 2013 υποστήριξε πως ο Ερντογάν είναι συχνά στόχος αποπειρών επίθεσης, μερικές από τις οποίες γίνονται μέσω... τηλεκίνησης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ