Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα - Εγκλωβισμένοι οδηγοί στη Κρήτη, απαγορευτικό για τα "δελφίνια" στον Αργοσαρωνικό

Προβλήματα έχει φέρει το κύμα κακοκαιρίας που επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπρώσεις στα ορεινά και τους ισχυρούς ανέμους,

 

Στην Κάσο δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» το βράδυ της Τετάρτης  λόγω κακοκαιρίας. Λίγες ώρες αργότερα, το πρωί της Πέμπτης, στη Χίο, το πλοίο Νήσος Μύκονος προσάραξε πάνω στον προβλήτα του λιμανιού λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στην Κρήτη  προβλήματα παρατηρούνται στο οδικό δίκτυο της Βιάννου, καθώς στο τμήμα Αμιρά - Βιάννος εγκλωβίστηκαν τουλάχιστον δέκα οχήματα, νταλίκες φορτηγά και ΙΧ αυτοκίνητα, καθώς η χιονόπτωση έχει κάνει τους δρόμους επικίνδυνους. Οδηγοί που βρίσκονται στο σημείο, και επικοινώνησαν με το Ράδιο Κρήτη, ζητούν μηχάνημα που θα ανοίξει το δρόμο. Ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης είπε ότι κανένα από τα οχήματα που εγκλωβίστηκαν δεν έχει αλυσίδες, με πέντε μηχανήματα να ανοίγουν ήδη το δρόμο στο τμήμα Βιάννος - Συκολόγος, ενώ έχει ζητηθεί η συνδρομή και της Πυροσβεστικής. 

Στο παλιό λιμάνι των Χανίων τα κύματα δημιουργούσαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ λόγω των σφοδρών ανέμων «λύγισε» κολώνα του δημοτικού φωτισμού στην παραλιακή ζώνη του Κουμ -Καπί. Προβλήματα με τις ακτοπλοϊκές γραμμές παρατηρήθηκαν και στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ  αρκετά σχολεία στο νησί παραμένουν κλειστά. 

 

Από τον Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό, ενώ από το Λαύριο, τα πλοία δεν μπορούν να προσεγγίσουν την Τζιά. Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια Καβάλα-Πρίνου. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ