Προβάδισμα 9 μονάδων στη ΝΔ δίνει η νέα δημοσκόπηση της ALCO - Ποιοί «μένουν εκτός Βουλής»

Προβάδισμα 9 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO για τα Παραπολιτικά, η πρόθεση ψήφου για τη ΝΔ καταμετράται στο 26,8% έναντι 17,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, στην παράσταση νίκης οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ποσοστό 56% ότι τις εκλογές θα κερδίσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Και σ' αυτή η δημοσκόπηση όμως, καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού κρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης η ψαλίδα ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει περισσότερο, καθώς στην αντίστοιχη έρευνα τον περασμένο Νοέμβριο, καταγραφόταν προβάδισμα 6,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκέντρωνε 22,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 15,8%.

Τρίτη δύναμη η Χρυσή Αυγή, με 7,1%, και ακολουθούν ΚΚΕ με 6%, Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,2%, Ενωση Κεντρώων με 2,3%, Ανεξάρτητοι Ελληνες με 2,1%, Πλεύση Ελευθερίας με 2%, Λαϊκή Ενότητα με 1,2% και Ποτάμι με 1,2%. «Αλλο κόμμα» επι λέγει το 4,3%, λευκό το 4,4%, αποχή το 11,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι κινούνται στο 15,1%.

Όπως διαπιστώνεται ότι το 35% των ερωτηθέντων απαντά ότι θέλει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ το 34% απαντά ναι στο ενδεχόμενο της συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, πάντως, το 46% των ερωτηθέντων αντιδρά στην επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ