Πιερ Μοσκοβισί: Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια - Έχω εντολή να βρεθεί λύση

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Ελληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Ευρωπαίων Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. 

Εξερχόμενος του ΥΠΟΙΚ ο κ.Μοσκοβισί τόνισε πως πρέπει να υπάρξει προσπάθεια και να συνεχίσουν οι μεταρρυθμίσεις για να υπάρξει εμπιστοσύνη.

 

«Είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση όπως πάντα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ετοιμάζουμε το επόμενο Eurogroup το οποίο θα γίνει την Δευτέρα υπό την προεδρία του Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος εργάζεται με μεγάλη ακρίβεια πάνω στις παραμέτρους που θα οδηγήσουν στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί μετά τη συνάντησή του με τον Ελληνα ΥΠΟΙΚ.

 

Παράλληλα ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και υπάρχουν ορισμένα μικρά βήματα ακόμη που πρέπει να γίνουν για να υπάρξει συμφωνία για τη β' αξιολόγηση. Επιπλέον, έστειλε μήνυμα ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες και οι μεταρρυθμίσεις ώστε να υπάρξει εμπιστοσύνη.


Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα υπάρξει πρόοδος και ότι θα βρεθεί η καλύτερη λύση για την Ελλάδα και τους ευρωπαίους εταίρους της.

«Χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη. Η κατάσταση στη χώρα είναι καλύτερη, η πρόβλεψη μας είναι ότι μπορεί να γίνει καλύτερη το 2017 και να υπάρξει υπεραπόδοση αλλά γι' αυτό χρειάζονται προσπάθειες και μεταρρυθμίσεις ώστε να υπάρξει εμπιστοσύνη» συμπλήρωσε και κατέληξε: «βλέπω πως υπάρχει θέληση και όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και λύση».

Νωρίυτερα και λίγο πριν περάσει την πόρτα του υπουργείου Οικονομικών στις 8:45 ο Πιερ Μοσκοβισί για την συνάντησή του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτ είπε ότι «είμαστε κοντά αλλά υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε» ενώ ειδικά για την 20η Φεβρουαρίου τη χαρακτήρισε «σημαντική στιγμή για την Ελλάδα».

 

Ο επίτροπος Μοσκοβισί θα συναντηθεί στις 11 με τον Αλέξη Τσίπρα. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ