Άννα Βερούλη, το πρώτο μας μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου (βίντεο)

Η Άννα Βερούλη, με αφορμή το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που γίνεται αυτές τις μέρες στη Ρωσία, θυμάται το πρώτο μετάλλιο που κατέκτησε, το 1983, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ελσίνκι

Η Άννα Βερούλη, με αφορμή το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που γίνεται αυτές τις μέρες στη Ρωσία, θυμάται το πρώτο μετάλλιο που κατέκτησε, το 1983, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ελσίνκι.



Γλυκές αναμνήσεις

''Το '82 είχα κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους Πανευρωπαικούς αγώνες της Αθήνας με την Φιλανδέζα Λίλλακ, που είχε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ τότε, να έρχεται 4η και να χάνει λίγο αργότερα από την Σακοράφα το ρεκόρ της και έτσι να περιμένει το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά μέσα στην χώρα της να πάρει την ρεβάνς.

Το '83 έφτασα στο Ελσίνκι με 68.86μ. ως καλύτερη επίδοση και πολύ άγχος. Η χρονιά δεν είχε κυλίσει μέχρι στιγμής όπως ακριβώς ήθελα. Στον προκριματικό όμως αισθάνομαι πολύ καλά και με την πρώτη βολή ρίχνω  68.50μ. και κάνω τους Φινλανδούς να αναρωτιούνται μήπως ακολουθεί ένα ακόμα '82 με φορμάρισμά μου την κατάλληλη στιγμή.

Η μέρα όμως του τελικού ξημερώνει αγριεμένη. Η θερμοκρασία στους 10 βαθμούς Κελσίου και για όλες τις αθλήτριες τα πράγματα ξαφνικά γίνονται δύσκολα. Στην πρώτη βολή μια αθλήτρια από την Μεγάλη Βρεταννία, η σπουδαία Φατίμα Γουίτμπρεντ, άγνωστη ακόμα, η οποία έχει περάσει στον τελικό ως 13η κατόπιν ενστάσεως, ρίχνει μεγάλο ατομικό ρεκόρ 69.16μ., κάνοντας τους Φινλανδούς να καρδιοχτυπήσουν και όλες τις αθλήτριες που θεωρητικά κυνηγούσαμε τα μετάλλια να κοιταχτούμε μεταξύ μας.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι που μεταδίδουν τους αγώνες και χρησιμοποιούν τις ζεστές φωτοτυπίες για να ζεσταθούν αρχίζουν να πιστεύουν, πως η υπόθεση μετάλλιο έχει απομακρυνθεί, αφού εγώ βρίσκομαι πίσω στην κατάταξη και η Σακοράφα σπίτι της με σοβαρό τραυματισμό. Στην 5η όμως γουρλίδικη βολή μου, στην ίδια με την οποία είχα κερδίσει Πανευρωπαικούς, ρίχνω 65.72μ. και πατάω βάθρο. Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το μοναδικό για τα επόμενα 15 χρόνια μέχρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αθήνας το '97.
Η καρδιά των Φινλανδών, που έχουν τον ακοντισμό ως εθνικό τους αγώνισμα πήγε στην θέση της μόλις στην τελευταία προσπάθεια, όταν η Λίλλακ πέρασε τα 70μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη σας και την υποστήριξή σας αυτά τα δύο σπουδαία για εμένα χρόνια.''

ΑΝΝΑ ΒΕΡΟΥΛΗ :)


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ